O N. Δένδιας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1»

Αθήνα, 15 Απριλίου 2019

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό «AΝΤ1».

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Σχετικά με τις υποψηφιότητες στις Δημοτικές εκλογές και το “χρίσμα” της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη:

• Η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένη τοποθέτηση στη Θεσσαλονίκη, την υποστήριξη της υποψηφιότητας του κ. Ταχιάου. Φίλτατος και ο κ. Ορφανός αλλά η θέση της Νέας Δημοκρατίας εκφράστηκε δια του Προέδρου της. Πήγε ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, είπε την άποψή μας. Όπως και στις τρεις μεγάλες πόλεις, έχουμε σαφή πολιτική τοποθέτηση.

Για την αναφορά του κ. Κώστα Αρβανίτη ότι δε ζήτησε ο Νίκος Δένδιας να σταματήσει η εκπομπή του (το 2012) στην ΕΡΤ:

• Εκτιμώ την τοποθέτηση, γιατί είναι μια παρεξήγηση που υπάρχει.

Για τα επεισόδια στην Πιερία σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ:

• Καταρχήν συμφωνούμε στο δικαίωμα στη διαφωνία και στη διαμαρτυρία. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, όποιος διαφωνεί έχει δικαίωμα να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται μέσα στο πλαίσιο τον Νόμου. Είναι απολύτως σεβαστό. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί οποιαδήποτε μορφή βίας κατά οιουδήποτε. Εμείς σαν παράταξη έχουμε υποφέρει από αυτό για χρόνια, το οποίο δεν είναι καθόλου σεβαστό. Αλλιώς το πολίτευμα και η κοινωνία δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Αυτή ήταν ιστορικά η θέση της Νέας Δημοκρατίας: Σεβασμός στη διαμαρτυρία, στη διαφορετικότητα, στην άλλη άποψη στη Δημοκρατία, αλλά καμία ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται.

Σχετικά με την προεκλογική περίοδο και την “σκανδαλολογία”:

• Μη βάζετε καταρχήν μαζί τα θέματα της Novartis και του “Πετσίτη”. Εάν μπούμε στη λογική “σκάνδαλα από εδώ – σκάνδαλα από εκεί”, το διαλύσαμε το πράγμα. Η δική μας γενική τοποθέτηση είναι ότι είμαστε υπέρ της νομιμότητας, υπέρ της διαφάνειας και υπέρ της Δικαιοσύνης σε όλα τα πράγματα. Η σκευωρία αφορά την παραγωγή των στοιχείων.

• Η οξεία αντίδραση δικαιολογείται από την προσπάθεια της άλλης πλευράς να το εκμεταλλευτεί όχι πολιτικά, αλλά κομματικά. Αυτό είναι δέκα φορές χειρότερο και δεν είναι παραδεκτό. Μην κοροϊδευόμαστε τώρα. Η παρούσα κυβέρνηση επένδυσε δια στόματος Υπουργού, του οποίου τις δηλώσεις σχολιάσατε προηγουμένως, σε άλλο επίπεδο. Προσπάθησε η κυβέρνηση να εργαλειοποιήσει την απονομή της Δικαιοσύνης, μόνος του ο Υπουργός για θέματα τα οποία αυτός έκρινε ότι είναι αξιόποινα – αλλά και άλλοι Υπουργοί μετά από αυτόν – για να πλήξει την Αξιωματική Αντιπολίτευση και το Πολίτευμα. Αυτό δε δημιουργεί αντίδραση; Δε δημιουργεί αντανακλαστικά;

• Από την άλλη, για την υπόθεση “Πετσίτη” δεν έχει δοθεί ακόμη καμία εξήγηση. Δεν μου αρέσει γενικά να αναφέρομαι σε ονόματα και ούτε τον συγκεκριμένο κύριο τον ξέρω, αλλά υπάρχουν θέματα για τα οποία τέθηκαν ερωτήσεις: Αεροσκάφη, Βενεζουέλα, προσγειώσεις, πετρέλαια κλπ. Δεν πρέπει να δοθεί μια εξήγηση; Κάποιος που μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου επανειλημμένως, έχει φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό, ακόμη και στο… βάθρο του Πρωθυπουργού, είναι άνθρωπος που είναι άγνωστος στο πολιτικό σύστημα και δεν πρέπει η κυβέρνηση να απολογηθεί;

Για τον λόγο που έχουν τα νέα παιδιά, από 17 μέχρι 21 χρονών που ψηφίζουν πρώτη φορά, να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία:

• Χτες κάναμε την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου μας. Σε αυτή την παρουσίαση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κάτι ξεκάθαρο: Εμείς πάμε για τη θετική ψήφο. Δεν θυμάμαι να είπε καν τη λέξη “Τσίπρας”, δεν άσκησε καμία κριτική. Διέθεσε το χρόνο για τη θετική μας πρόταση για την οικονομία και την κοινωνία, ώστε να έρθουν δουλειές και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο ξεκίνημα για τη χώρα.

Για το αν η ελαστικοποίηση της εργασίας εντάσσεται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας :

• Η Νέα Δημοκρατία έχει μια βασική θέση, που την είχε και πριν το 2014: Τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας για να μπορέσει να βοηθήσει την κοινωνία να φύγει από την κρίση. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το οποίο εμείς είχαμε πειραματικά εισάγει, και το οποίο αντέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν απέδωσε τα εύσημα σε αυτόν που το ξεκίνησε, δεν καταγράφεται σε αυτό το οποίο εσείς λέτε ως πλαίσιο. Η Νέα Δημοκρατία λέει: Πρώτον, πλαίσιο προστασίας για όλους, δεν αφήνουμε κανέναν “πίσω”. Δεύτερον, δημιουργούμε δουλειές ώστε να μπορέσουν οι Έλληνες να βελτιώσουν όλοι το επίπεδο ζωής τους. Η επαναδιανομή της μιζέριας δεν είναι οικονομική πολιτική. Η οικονομική πολιτική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο είναι μια τελείως αδιέξοδη πολιτική που μας πάει στη φτώχεια.

Σχετικά για το πώς θα πείσει η Νέα Δημοκρατία σαν κυβέρνηση τους “Θεσμούς”:

• Εμείς πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα πλεονάσματα, να συμφωνήσουμε σε αυτό. Πιστεύουμε ότι με τις μεταρρυθμίσεις του πρώτου μήνα – γιατί δεν έχουμε καιρό με τους ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 1% που πάει η χώρα – θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με τους “Θεσμούς” ότι θα μειώσουμε τα πλεονάσματα. Το “πείραμα” ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντλήσει αυτή τη στιγμή την όποια προοπτική είχε. Πρέπει να υπάρξει σημαντική αλλαγή στη χώρα.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt