Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

19-01-2016

Για λογική «παζαριού» κατήγγειλε την Κυβέρνηση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής της Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ομιλώντας επί της αιφνίδιας τροπολογίας σχετικά με τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, την οποία κατέθεσαν σήμερα το απόγευμα στη Βουλή ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Με την τροπολογία ο αριθμός των μελών του Συμβουλίου αυξάνεται από 7 σε 9 και της απαρτίας του αντίστοιχα από 4 σε 5.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η τροπολογία κατατέθηκε εκπρόθεσμα (όχι προ τριών ημερών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής), χωρίς τις απαραίτητες εκθέσεις για τις τροποποιούμενες διατάξεις και την αξιολόγηση των συνεπειών της ρύθμισης.

Όπως επίσης τόνισε, κατατέθηκε κατά την ψήφιση όχι απλώς ασχέτου σχεδίου νόμου αλλά και κυρωτικού διεθνούς συμβάσεως (τροποποιήσεις συμβάσεως περί εκδόσεως Ελλάδος – Καναδά), επί του οποίου κατά τον Κανονισμό της Βουλής γίνεται περιορισμένη συζήτηση.

Επί του περιεχομένου της τροπολογίας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για τροπολογία που «κλείνει το μάτι» στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, προκειμένου κατά την αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να συναινέσουν στον ορισμό των νέων μελών του Ε.Σ.Ρ.

Όπως, τέλος, επισήμανε, πρόκειται για ευτελισμό, στον οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμπράξει.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt