Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

23-02-2016

Ως «τολμηρό άλμα από τον νεομαρξισμό στον σουρεαλισμό» χαρακτήρισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, την «απολογία» του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου για την τρίτη, ζημιογόνο για το Δημόσιο, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τον περασμένο Νοέμβριο, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα το βράδυ στη Βουλή.

Σχολιάζοντας τη θέση του Υπουργού Οικονομικών ότι η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση οφειλόταν σε… δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που προκαλούσαν ανασφάλεια και στην αύξηση των «κόκκινων δανείων», υπενθύμισε σειρά δηλώσεων του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα όπως στην ΕΡΤ («Δεν χρεοκοπούν οι λαοί αλλά οι τράπεζες. … Τι σχέση έχει ο πολιτισμός μας με τις τράπεζες;» 29.06.15), του κ. Βούτση στον Σκάι («μέχρι τις Τράπεζες κλείσαμε ως έσχατο διαπραγματευτικό μας όπλο» 25.07.15), κ.α. από τις οποίες προκύπτει ποιος είχε την πλήρη ευθύνη για τα γεγονότα που ακολούθησαν και τις ζημίες που υπέστη το Δημόσιο, οι φορολογούμενοι και οι ιδιώτες επενδυτές.
Επίσης επεσήμανε την απάθεια της κυβέρνησης για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» που οδήγησε στην αύξησή τους, αφού ούτε το «νόμο Δένδια» (ν.4307/14) εφάρμοζε ούτε τον τροποποιούσε, αλλά μερικούς μήνες αργότερα έφερε ρύθμιση για την πώληση των δανείων των τραπεζών σε ξένα funds (ν.4354/15).

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt