Συνέντευξη Νίκου Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό
«Σκάι 100,3»

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2019

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Χιώτης και Νότης Παπαδόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

• Σήμερα στη Βουλή καταλάβαμε αυτό που κατάλαβαν όλοι όσοι ήταν παρόντες στη Βουλή, αλλά και η ελληνική κοινωνία. Ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο ο Υπουργός Άμυνας – διότι υπήρχε και η υπογραφή του κ. Τσακαλώτου στην τροπολογία – προσπάθησε αμέσως μετά τις γιορτές, με μια διαδικασία τελείως αντικοινοβουλευτική να περάσει “νύχτα” μια τροπολογία 230 εκατομμυρίων ευρώ αντισταθμιστικών οφελών.

• Αυτό απαγορεύεται από το 2011. Και πέρα από την τυπική νόμιμη απαγόρευση, το σύνολο του πολιτικού συστήματος και η ελληνική κοινωνία, έχει αποφασίσει ότι πρέπει να σταματήσουμε κάτι το οποίο λειτούργησε ως “θεσμός διαφθοράς”.

• Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας θα έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή. Αυτό που λέτε είναι η υποχώρηση του κ. Καμμένου προ του καταιγισμού τον οποίο δέχτηκε από όλους εμάς.

• Για να υπάρχει διαφάνεια θα πρέπει να δούμε την προσφορά της Lockheed και με ποιο τρόπο θα γίνει η διαχείριση αυτών των 230 εκατομμυρίων ευρώ. Στην ΕΑΒ θα πάει μόνο ένα τμήμα από αυτά τα χρήματα, το άλλο κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό – άνω των 70 – 80 εκ. ευρώ θα πάει σε επιχειρηματίες, που έτσι όπως είναι η διαδικασία θα επιλέξει η Lockheed. Όλα αυτά δεν αντέχουν σε καμία κριτική, δε θα γινόντουσαν σε καμία σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα.

• Πάντα στηρίζαμε την Εθνική Άμυνα της Χώρας. Δεν μας έπιασε τώρα ξαφνικά η “τρέλα” να αλλάξουμε στάση, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να μας πείσει. Εμείς είπαμε να αποσυρθεί η τροπολογία, να συγκληθεί η Επιτροπή και να το δούμε από την αρχή. Υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι.

• Ότι βιάζονται “άρπα κόλλα” να περάσουν διάφορα πράγματα είναι νομίζω προφανές. Βρήκανε ένα μνημόνιο από το 2004, για να το καταθέσουν ως δήθεν νομοθέτημα για να υπάρχει όχημα να έρθει η τροπολογία, η οποία στην αρχή ήταν κρυμμένη σε ένα νομοθέτημα του Υπουργείου Παιδείας! Αν εσείς αυτά τα πράγματα τα ακούτε σοβαρά…

• Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο συμβιώνουν επί πολλά χρόνια. Δεν είναι εύκολο να χωρίσουν ξέρετε. Οφείλω να σας πω ότι επειδή υπάρχουν και διάφορα στοιχεία που τους ενώνουν πέραν του “συναισθήματος” και αυτά δεν καταλύονται, ακόμη και αν χωρίσουν, αυτό θα είναι προσχηματικό.

• Θα προσπαθήσουν να πάνε το “τενεκεδάκι” μέχρι την τελευταία δυνατή στιγμή και μετά θα έρθουν να παραστήσουν σε όλους εμάς – θεωρώντας ότι είμαστε αφελείς – ότι ο μεν είναι “Μακεδονομάχος” και ο άλλος ένας “συνεπής Ευρωπαίος”. Και τα δύο είναι τεράστια παραμύθια.

• Το αφεντικό μας, ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει και κατά την άποψή μου πρέπει να το κάνει, να λήξει αυτή η εντολή που έδωσε και να αναθέσει σε μια σοβαρότερη κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να διαχειριστεί τα πολύ δύσκολα πράγματα που αφορούν αυτό τον τόπο.

• Το Σύνταγμα επιτρέπει την ανοχή, αλλά μια κυβέρνηση ανοχής στην Ελλάδα η ζωή θα μας διδάξει ότι δεν μπορεί να κρατηθεί ούτε λίγα εικοσιτετράωρα. Θα έλεγα λοιπόν ότι αν η κυβέρνηση έτσι προσπαθεί να συνεχίσει την παρουσία της, να σκεφτεί καλύτερα και σοβαρότερα.

• Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θεωρούμε ότι είναι βλάβη για τον τόπο η παραμονή τους και θέλουμε να πέσουν. Αλλά θέλουμε να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt