Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

11-12-2016

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού:

Εσφαλμένως ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης επέκρινε τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης για τον αριθμό των κρατουμένων που αποφυλακίσθηκαν με τους νόμους του 2015 και 2016.
Είναι περισσότεροι από 9.200 σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προ της αναλήψεως των καθηκόντων του κ. Κοντονή, κατατίθεται δε στα πρακτικά για την ενημέρωση του Σώματος.

Εν αντιθέσει με την Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση είναι προσεκτική και κάνει σωστά τη δουλειά της.

Το 3,5% πλεόνασμα στο διηνεκές, που συζητείτε με τους δανειστές, είναι ασφαλώς μεγαλύτερο από το 4,5% που προβλεπόταν από την προηγούμενη συμφωνία για το 2018, καθώς ήταν για ένα έτος και στεκόταν σε ανάπτυξη 3,7%.

Τα οικονομικά σας «επιτεύγματα» αθροίζονται στα εξής: ΑΕΠ – 20 δισ. €., τραπεζικές καταθέσεις – 40 δισ. €, “κόκκινα δάνεια» στο 45% περίπου του συνόλου από 39% το 2014, οι δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στερούνται διοίκησης, 6,2 δισ. € ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες από 3,8 δισ. € το 2014, απορρόφηση ΕΣΠΑ μικρότερη από 2,5%, αποεπένδυση τα έτη 2015- 2016.

Βέβαια κατά την Κυβέρνηση είναι κακοί άνθρωποι όσοι θέλουν το κέρδος, να πάνε στη Βουλγαρία!
«Η Γαλλία έχει ανάγκη τις επιχειρήσεις της που με την καινοτομία και τους ανθρώπους τους δημιουργούν πλούτο για τη χώρα». Αυτά λέει ο Μανουέλ Βαλς, μέχρι πρότινος Πρωθυπουργός της Γαλλίας, σοσιαλιστής και ομοϊδεάτης σας, υποτίθεται.

Τι περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός: Φόροι 2,6 δισ. € και συνεχόμενη αύξηση του λόγου εμμέσων προς αμέσους φόρους.
Οποιοσδήποτε αναπνέει, πρέπει να φορολογηθεί έως θανάτου!
Μακροχρόνια ανεργία. Μόλις ποσοστό 8,6% όσων ήσαν άνεργοι το α’ τρίμηνο κατάφεραν να βρουν εργασία το β’ τρίμηνο του 2016, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε. σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat.

Ο κ. Τσακαλώτος μας είπε προχθές ότι περίπου έχει συμφωνηθεί η αξιολόγηση, ότι η διαφορά είναι 20 εκ. για το 2017 και 200 εκ. για το επόμενο έτος.

Ο κ. Χουλιαράκης μας είπε την επόμενη ημέρα ότι το ΔΝΤ ζητά μέτρα 4,5 δισ. € για το 2019 που πρέπει να ψηφισθούν εντός του 2016.

Η διαχείριση του μεταναστευτικού είναι τραγική και πάνω σ’ αυτήν ερείδεται ο εκβιασμός της τουρκικής κυβέρνησης.

Στις διεθνείς σχέσεις, οι πάντες έχουν υψώσει ανάστημα έναντι της Ελλάδος, θεωρούν ότι ήλθε η ώρα να «λογαριαστούν» μαζί μας. Κι ως «συμβολική» απάντηση διαλέξατε την επίσκεψη υπουργών και βουλευτών σας το Καστελόριζο με την Χρυσή Αυγή.

Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από σας αισθάνονται πολύ χειρότερα από μας γι’ αυτό που είδαμε.

Επανέρχεσθε στην κριτική για τα προηγούμενα σαράντα έτη.
Λησμονείτε ότι συγκυβερνάτε με τους ΑνΕλ, που ο πρόεδρός τους ήταν τα περισσότερα έτη βουλευτής της ΝΔ και ότι τα περισσότερα στελέχη σας προέρχονται από το ΠαΣοΚ, το χειρότερο, μάλιστα, τμήμα του.

Αν θέλετε πράγματι να καταδικάσετε τα προηγούμενα σαράντα έτη, θα πρέπει να διαγράψετε τα στελέχη σας αυτά και να καταγγείλετε τη συνεργασία σας με τους ΑνΕλ.

Έχετε στοιχίσει πανάκριβα στη χώρα.
Είναι φανερό ότι απέρχεσθε, πόσο θα παραμείνετε ακόμη δεν είναι σημαντικό, σημαντικό είναι να μην προκαλέσετε περισσότερη ζημιά.

Μπορείτε να το πετύχετε αν καταψηφίσετε τον προϋπολογισμό αυτό!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt