Σημεία παρέμβασης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια στη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, επί του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20-05-2016

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, επί του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών («Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων κ.α. διατάξεις»):

• Εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός, ανερχόμενος στο βήμα, προδήλως δεν δικαιούται να απευθύνεται σε Βουλευτή – πόσω μάλλον στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – και να του λέει «ντροπή σου»!

• Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κληθεί από το Προεδρείο να ζητήσει συγγνώμη όχι από εμένα, αλλά από το Σώμα, για την αήθη συμπεριφορά του.

• Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να μπούμε στη συζήτηση νομοθετήματος, του οποίου απουσιάζει ουσιαστικό μέρος, διότι αυτό θα καταστήσει και τη συζήτηση και την απόφαση ανυπόστατη.

• Να διακοπεί η συνεδρίαση και να προσκομιστούν, ως όφειλε να πράξει από την αρχή η Κυβέρνηση, τα παραρτήματα για το νομοθέτημα. Και από εκεί και πέρα να επανακληθεί η Επιτροπή να συνεδριάσει.

• Δεν υπάρχει δυνατότητα η αξιωματική αντιπολίτευση να επιτρέψει να συνεχισθεί μια ανυπόστατη συνεδρίαση, εφόσον συζητείται νομοθέτημα το οποίο δεν πληροί τους όρους ούτε του Νόμου ούτε του Συνταγματικού νομοθέτη.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt