Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

23-02-2017

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Δένδιας, τοποθετούμενος επί της ομιλίας του Υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτου σχετικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, σημείωσε τα ακόλουθα:

Κύριε Υπουργέ, μας είπατε ότι δεν έχει σημασία που δεν τοποθετηθήκατε επί των αποτελεσμάτων του Eurogroup της Δευτέρας, διότι αρκούσε η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Τζανακόπουλου. Εσείς που μετείχατε στη διαπραγμάτευση, οφείλατε να μας πείτε τι έγινε και όχι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εσείς μας λέγατε ότι αν δεν έκλεινε η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο (του 2016) θα ήταν καταστροφή. Τώρα μας λέτε ότι τάχα πετύχατε να επανέλθει η τρόικα, χωρίς όμως να προσδιορίσετε το χρόνο κατάληξης των συζητήσεων. Δεν λέγατε τότε ρήσεις του Mark Twain.

Είχατε πει ότι κόκκινη γραμμή ήταν η μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων, μέτρα που δεν θα κάνατε δεκτά. Σήμερα έχουμε πληροφορίες ότι έχετε δεχθεί και τα δύο επί της αρχής και συζητάτε τα ποσά.

Δεν πήρατε τίποτε από την ποσοτική χαλάρωση, τίποτε από τη ρύθμιση για το χρέος. Υποχωρήσατε πίσω από τις κόκκινες γραμμές που οι ίδιοι θέτατε.

Να σας θυμίσω μια άλλη ρήση του Mark Twain; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη γάτα και το ψέμα; Η γάτα έχει μόνον εννιά ζωές! Πόσα ψέματα ακόμη;

Σας ταιριάζουν περισσότερο οι στίχοι του Bob Dylan:

«And this is not our fate
So let us not talk falsely, now
The hour is getting late»
(«Δεν είναι η μοίρα μας, ας αφήσουμε τα ψεματα, η ωρα εχει περασει».)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt