Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

27-07-2016

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄Αθήνας Νίκος Δένδιας, στην παρέμβασή του σήμερα το βράδυ στη Βουλή, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), της υπογραφής του 3ου Μνημονίου και της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, ανέφερε μεταξύ άλλων:

(Προς τον κ. Τσακαλώτο) Οφείλετε να εγερθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη από τον Πρόεδρό μας, κ. Μητσοτάκη για την αναφορά σας σε σχέση με τον κατ’ οίκον περιορισμό της οικογενείας του όταν έγινε η δικτατορία.

• Προφανώς, κατά εσάς, σύμφωνα με τις ιδεοληψίες σας και κατά διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, ουδείς άλλος έκανε αντίσταση κατά της δικτατορίας πλην της Αριστεράς!

• Είναι καινοφανές να μας αποδίδετε την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επειδή δεν απέτυχε η δεύτερη. Ήταν προϋπόθεση επιτυχίας να τις κλείσετε προηγουμένως; Γιατί αυτό κάνατε τον Ιούνιο του 2015.

• Αδρανήσατε πλήρως για τα «κόκκινα δάνεια». Σας παραδώσαμε το ν.4307/14, που δεν εφαρμόσατε επί ενάμιση έτος υποσχόμενοι προς όλους καλύτερη ρύθμιση.

• Αντ’ αυτής κι εκεί που φτάσατε, φέρατε νόμο για τη δημιουργία δευτερογενούς αγοράς «κόκκινων δανείων».

• Αν σηκωνόμασταν εδώ και λέγαμε «φιλαλήθη» τον πρωθυπουργό η κοινωνία θα μας έπαιρνε με τα λεμόνια.

• Η συμπεριφορά σας κ. Τσακαλώτε είναι απαράδεκτη. Αφού μας υβρίσατε επί 5 χρόνια σαν «Γερμανοτσολιάδες», μας λέτε τώρα ότι προσβληθήκατε, επειδή κάποιος από τη ΝΔ είπε ότι ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt