Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

27-07-2016

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄Αθήνας Νίκος Δένδιας, στην αγόρευσή του σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου Νόμου του Υπουργέιου Οικονομικών «Τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα προς ενίσχυση της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας καπνού και βιομηχανοποιημένων καπνών και Ίδρυση Συντονιστικού Κέντρου για την Καταπολέμηση του Λαθρεμπορίου, εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την Απόφαση 2009/917/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 30ής Νοεμβρίου 2009 για τη χρήση της πληροφορικής για τελωνειακούς σκοπούς κ.α.», ανέφερε μεταξύ άλλων:

• Η κυβέρνηση νομοθετεί χαοτικά. Το Υπουργείο Οικονομικών ενσωματώνει σήμερα εν μέρει μια ευρωπαϊκή οδηγία, την υπόλοιπη Οδηγία ενσωματώνει με άλλο σ.ν. το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ωστόσο, δεν δυσκολεύθηκε να φέρει, άλλη, τροπολογία, στο παρόν σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών!

• Η κυβέρνηση δεν μπορεί, ό,τι κι αν λέει, να εξωραΐσει τη γενική εικόνα!

• Το ποσοστό ανεργίας κατά το 1ο τρίμηνο του 2016 αυξήθηκε στο 24,9%, από 24,4% το 4ο τρίμηνο του 2015.

• Σ’ ό,τι αφορά τα έσοδα από προϊόντα εγκληματικών ενεργειών κατά του ελληνικού Δημοσίου,σύμφωνα με δικά σας στοιχεία, κατατεθειμένα στη Βουλή, ήσαν μόλις 4 εκατομμύρια € το 2015 έναντι 26 εκατομμυρίων € το 2014!

• Στους φορολογικούς ελέγχους πρέπει να σέβεστε την αρχή της ισότητας των όπλων, η δε προσφυγή στη Δ/νση Επίλυσης Διαφορών προϋποθέτει την καταβολή του 50% του ποσού που επιβάλλεται από τη φορολογική διοίκηση.

• Κακώς εισάγετε με τροπολογία απαλλαγή των υπαλλήλων που προτεραιοποιούν φορολογικούς ελέγχους από την ευθύνη τους για παραγραφή φορολογικών υποθέσεων.

• Με την ίδια τροπολογία παρεμβαίνετε στα κριτήρια αξιολόγησης για τις τοποθετήσεις στη ΓΓΔΕ, με άλλες τροπολογίες παρεμβαίνετε στα συμβούλια προσλήψεων – κρίσεων των ιατρών του ΕΣΥ κ.α.

Δεν θα σας σώσουν οι ρουσφετολογικές τροπολογίες, αντίθετα σας εκθέτουν και θα σας εκθέτουν για πάντα.

• Οι διατάξεις που έχετε περάσει στη Βουλή, δεκαοκτώ μήνες τώρα, δεν σας επιτρέπουν να ηθικολογείτε. Θυμίζω ενδεικτικά:

• Απόλυση κρατουμένων για βαριά κακουργήματα, εξάλειψη αξιοποίνου αδικημάτων που σχετίζονται με υποθέσεις ελεγχόμενες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατάργηση προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων – που τώρα προσπαθείτε να διορθώσετε – πολυάριθμες διατάξεις για κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης σύναψη δημοσίων συμβάσεων προμηθειών, σύσταση ειδικού λογαριασμού στην ΤτΕ εκτός δημοσίου λογιστικού, απαλλαγές από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης με βουλευτική τροπολογία σε… κύρωση διεθνούς συνθήκης με τη Νέα Ζηλανδία (!), ‘άφεση αμαρτιών’ από καταλογισμούς πανεπιστημιακών – μελών της κυβέρνησης κ.α.

• Δεν υπάρχει τέλος στις ρουσφετολογικές διατάξεις που έχετε περάσει.

• Τέλος θα έλθει μόνον με το τέλος της Κυβέρνησης.

• Βρίσκεστε ήδη σε φάση αποδρομής, δεν έχει σημασία πόσο χρόνο θα πάρει, υπάρχει ένα σημείο πέραν του οποίου κάθε κυβέρνηση χάνει την επαφή της με την κοινωνία κι αυτό το σημείο το έχετε περάσει.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt