Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

01-09-2016

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, στην αγόρευσή του στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το μεσημέρι, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2012/34/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου 2012 για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου (ΕΕ L343/32 της 14.12.2012) και άλλες διατάξεις», ανέφερε μεταξύ άλλων:

• Η Κυβέρνηση εισηγείται σήμερα την ενσωμάτωση μιας συμπληρωματικής ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με τις επενδύσεις σε κινητές αξίες.

• Παρά την προσπάθεια τυπικής συμμόρφωσης στη σχετική Οδηγία, στην πραγματικότητα επί ενάμιση και πλέον έτος, η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να διαμορφώνει ένα κλίμα αποεπένδυσης και ύφεσης στην οικονομία.

• Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μείωση της καταναλωτικής δαπάνης, μείωση των εξαγωγών κάτω από τα επίπεδα του 2012, ύφεση και το β’ εξάμηνο του 2016, «πρωτιά» της χώρας στην αδυναμία εργασιακής επανένταξης των ανέργων, το μεγάλο μας κοινωνικό πρόβλημα.

• Αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον διαμορφώνεται αρνητικά: οι ροές μεταναστών – προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανέρχονται πια σε περίπου 500 άτομα την ημέρα, τα hot spots στα νησιά δεν είναι ούτε συντεταγμένα ούτε αξιοπρεπή και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης αναζωπυρώνει την μεταναστευτική – προσφυγική κρίση!

• Η δημόσια τάξη και ασφάλεια υπονομεύεται διαρκώς: «Αυτονόμηση» των Εξαρχείων, καταλήψεις κτιρίων, πυρπολήσεις μέσων μεταφοράς, ξυλοδαρμός, τις προάλλες, αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, αθρόες αποφυλακίσεις καταδίκων για βαριά εγκλήματα με την επίκληση της ανάγκης αποσυμφόρησης των καταστημάτων κράτησης.

• Πλήρης αντιστροφή της έννοιας της δημόσιας τάξης, κατά τρόπο που γελοιοποιεί το κράτος και την κυβέρνηση και καλλιεργεί εικόνα γενικής θεσμικής διάλυσης.

• Την εικόνα αυτή συμπληρώνει και η ιστορία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών: συνθήκες απομόνωσης με ράντζα και χημικές τουαλέτες, χειρόγραφες διαδικασίες που βαπτίζονται ηλεκτρονικές συνθέτουν μια εικόνα γελοιότητας, την ώρα που η χώρα χρειάζεται ξένες επενδύσεις και μια οργανωμένη προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt