Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

21-09-2016

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, στην αγόρευσή του στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το μεσημέρι, κατά τη συζήτηση σχετικά με την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού, ανέφερε μεταξύ άλλων:

• Απόντες στη συζήτηση οι Υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, παρών μόνον ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς. Είναι θέμα… πολιτισμού η σύμβαση του Ελληνικού για την Κυβέρνηση! Ο οποίος Υπουργός Πολιτισμού μας ανέλυσε ότι η πορεία προς το σοσιαλισμό απαιτεί «στρατηγικές υποχωρήσεις». Τελικά, η επένδυση στο Ελληνικό είναι ωφέλιμο έργο ή στρατηγική υποχώρηση;

• Είναι απίστευτο το τι λέγατε ως αντιπολίτευση για το έργο. Για «κατάθεση ψυχής» μιλούσε ο κ. Τσίπρας: «Το Ελληνικό δεν είναι ένα πρότζεκτ, αλλά κατάθεση ψυχής, είναι το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης, της κινηματικής και συλλογικής δράσης»!

• Με κουτοπονηριές επιχειρείτε σήμερα να παρουσιάσετε την τροποποιητική σύμβαση του περασμένου Ιουνίου ως τάχα βελτίωση της αρχικής σύμβασης του 2014. Επανάληψη έργων που ήδη προβλέπονταν, ορολογία μη δεσμευτική: ο επενδυτής δεν ‘υποχρεούται’ αλλά ‘αναλαμβάνει κάθε προσπάθεια’ ώστε να κάνει αυτό ή το άλλο.

• Δεν είναι ημέρες επίσης για να μιλά ο Υπουργός περί ηθικού πλεονεκτήματος. Το 2004 ηττηθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη διαπλοκή, οφείλουμε να το παραδεχθούμε καθαρά. Θα ήμασταν πρόθυμοι να συμφωνούσαμε μαζί σας τις παραμέτρους ώστε να διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα. Αλλά ο κ. Καλογρίτσας είναι το όπλο κατά της διαπλοκής στη χώρα; Με αυτόν θα αλλάξουμε το σκηνικό;

• Το θέμα της Τράπεζας Αττικής είναι θέμα αδιάφορο για σας; Το να δανειοδοτείται κάποιος για να αγοράσει μια τηλεοπτική άδεια είναι ηθικό; Εξαιρετικά εύκαμπτη ηθική στις οποιεσδήποτε βουλήσεις και διαθέσεις!

• Η χώρα έχει διαλυθεί παντελώς. Δεν είναι μόνο θέμα ηθικής ή ανηθικότητας, είναι θέμα απόλυτης αδυναμίας της κυβέρνησης!

• Δείτε επί παραδείγματι την κατάσταση στο μεταναστευτικό – προσφυγικό. Θυμάστε τι μας λέγατε για το μεταναστευτικό; Πού βρίσκεστε τώρα; Εκτός των άλλων, παραβιάζετε με τον πιο βάρβαρο τρόπο και τα δικαιώματα τουλάχιστον 60.000 ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

• Τίμησα δημοσίως τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης, ο οποίος είχε το θάρρος της γνώμης του και μου ζήτησε συγγνώμη. Η Αμυγδαλέζα επί των ημερών μας ήταν «Χίλτον» σε σχέση με αυτά τα χάλια που υπάρχουν τώρα! Και σήμερα την ανοίγετε και την επεκτείνετε την Αμυγδαλέζα.

• Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση έχει αποδομηθεί και ότι βρίσκεται σε οδό αποχώρησης, μετακινούμενη ολοένα από την αυταπάτη προς τη σκέτη απάτη!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt