Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

09-05-2016

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, κατά την αγόρευση του την Παρασκευή 6/5/2016 στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την έρευνα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

• Δεν τιμά ούτε τη Βουλή, ούτε τους συγκεκριμένους βουλευτές η κατάθεση τροπολογιών που αφορούν τους ίδιους ή συναδέλφους τους στο επάγγελμα, όπως οι βουλευτικές τροπολογίες που έγιναν δεκτές για την άρση καταλογισμών και ιδίως την αλλαγή του τρόπου εκλογής και εξέλιξης των καθηγητών πανεπιστημίων! Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που θα έπρεπε να είναι αντικείμενο ανοικτού διαλόγου, δεν μπορεί να διευθετείται συνοπτικά με μια βουλευτική τροπολογία.

• Το συζητούμενο σχέδιο νόμου για την έρευνα αποπνέει έντονο υπουργοκεντρισμό, καθώς, επί παραδείγματι, ο ίδιος ο Υπουργός ορίζει την εξαμελή επιτροπή που επιλέγει και εντάσσει τα υποψήφια μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας – Καινοτομίας στο σχετικό κατάλογο, για να επιλέξει, ο ίδιος εξ αυτών, όσους θα τοποθετήσει τελικά σ’ αυτό.

• Ενώ η Κυβέρνηση παραδέχεται τις ελλείψεις προσωπικού στη πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εντούτοις, με διάταξη που προκαλεί έντονους ψιθύρους και την εκθέτει στο ανώτατο επίπεδο, προβλέπει την μετάταξη εκπαιδευτικών της σε πανεπιστήμια!

• Από το πλήθος των τροπολογιών που και σήμερα καταθέσατε και έγιναν δεκτές μέχρι την τελευταία στιγμή καταδείξατε ότι δεν είστε η θριαμβεύουσα υπέρ του ανθρωπισμού Αριστερά, όπως σας αρέσει να αυτοπροβάλλεστε, αλλά διαχειριστές ρουσφετιών άλλης εποχής.

• Είναι προφανές ότι δεν μπορείτε να διασώσετε πια την αξιοπιστία της Κυβέρνησής σας, προσπαθείστε τουλάχιστον να διασώσετε την υστεροφημία σας!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt