Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

21-06-2017

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, κατά την αγόρευσή του σήμερα το πρωί στη δευτερολογία του ως Γενικός Εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018» στην Ολομέλεια της Βουλής, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ο προϋπολογισμός δεν περνά τα τρία κριτήρια που η ίδια η κυβέρνηση έθεσε: δεν υπηρετεί τα δημόσια οικονομικά, δεν είναι αναπτυξιακός, δεν είναι αναδιανεμητικός, δεν είναι δίκαιος.

Δεν μπορεί να είναι δίκαιος όταν περικόπτει κοινωνικά επιδόματα και μειώνει τον κοινωνικό προϋπολογισμό κατά 1,6 δισ. ευρώ.

Δεν μπορεί να είναι αναπτυξιακός όταν υπάρχουν προγράμματα του ΕΣΠΑ όπου οι απορροφήσεις δεν υπερβαίνουν ποσοστό 1%.

Ακόμη και στη μετανάστευση δεν μπορείτε να απορροφήσετε ένα δισ. ευρώ.
Εκεί που έχετε υψηλές επιδόσεις είναι στην ψήφιση σωρείας ρυθμίσεων εξυπηρετικού χαρακτήρα. Όπως οι διατάξεις για τις off shore και τα καρτέλ με τις οποίες γλίτωσαν μεγάλα πρόστιμα.

Φιλεργατικός δεν είναι αυτός που μοιράζει μικρά εφάπαξ βοηθήματα αλλά αυτός που δημιουργεί συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Το τελευταίο ιδεολόγημα της κυβέρνησης είναι η έξοδος από το μνημόνιο, που ούτε έξοδος είναι, ούτε καθαρή, διότι έχετε αναλάβει επαχθείς δεσμεύσεις ακόμη και μετά το έτος 2022.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt