Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

07-10-2016

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την αγόρευσή του σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την Αρχή και Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας:

• Ο κ. Υπουργός Υποδομών αισθάνθηκε την ανάγκη να καταθέσει τροπολογία ώστε ο Διοικητής της ΥΠΑ να είναι Έλληνας. Για το Υπερταμείο του ν.4389/16 δεν είχατε, ωστόσο, την ίδια ευαισθησία. Την είχατε για το έλασσον και όχι για το μείζον. Δημιουργείτε ένα τεράστιο γραφειοκρατικό οργανισμό με δεκάδες διευθύνσεις, τμήματα και γραφεία για να τον γεμίσετε με ρουσφετολογικές τοποθετήσεις.

• Ακόμη και το Γενικό Λογιστήριο αναφέρει στην έκθεση του ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν έστειλε στοιχεία για το πόσο στοιχίζουν στον φορολογούμενο οι διατάξεις του νομοσχεδίου που εισηγείται. Η Βουλή δεν επιτρέπεται κατά το αρ. 75 του Συντάγματος να ψηφίζει ρυθμίσεις το κόστος των οποίων αγνοεί!

• Πως θα στελεχωθούν οι υπηρεσίες αυτές; Κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης! Με ποια κριτήρια και προσόντα; Με όποια αποφασίσει ο κ. Υπουργός!

• Θα μου πείτε, στο πλαίσιο των θέσεων που προβλέπει το οργανόγραμμα των υπηρεσιών. Ούτε αυτό ισχύει διότι προβλέπονται και προσωποπαγείς θέσεις! Οικονομική αδιαφάνεια και ρουσφετολογική φαυλότητα!

• Η χώρα βρίσκεται σε φάση θεσμικής κατάρρευσης! Η δικαιοσύνη αυτοακυρώνεται όταν λέει ότι λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας αδυνατεί να εκδώσει απόφαση!

• Η χώρα διασύρεται και ακυρώνεται διεθνώς! Οι Τούρκοι αμφισβητούν τη συνθήκη της Λωζάνης, οι Αλβανοί θέτουν ζήτημα Τσάμηδων.

• Βρίσκεστε σε φάση αποχώρησης. Διασώστε τουλάχιστον την προσωπική σας υστεροφημία, ο καθένας από εσάς!

• Οφείλετε ακόμη και οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας να καταψηφίσετε τα φαιδρά αυτά νομοθετήματα που έρχονται στη Βουλή ως προϊόντα απορίας μιας απερχόμενης κυβέρνησης!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt