Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια επί της διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης εμπιστοσύνης που ζήτησε η Κυβέρνηση

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2019

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης εμπιστοσύνης που ζήτησε η Κυβέρνηση :

◦ Παρ’ ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει έως τριήμερη συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης που ζητά η Κυβέρνηση, περιορίσατε τον χρόνο αυτό σε δύο ημέρες.
◦ Η πρακτική της Βουλής, όπως προκύπτει από προηγούμενες συζητήσεις προτάσεων εμπιστοσύνης, καταδεικνύει ότι η συζήτηση ήταν πάντοτε τριήμερη, ώστε σε επαρκή χρόνο να ακουστούν όλες οι απόψεις.
◦ Περαιτέρω, η Κυβέρνηση, η οποία κατά τον Κανονισμό συνολικά ζητά την εμπιστοσύνη και όχι μόνον ο Πρωθυπουργός, διαθέτει τέσσερις κενές θέσεις.
◦ Ελπίζουμε να μην προηγηθεί η πρόταση εμπιστοσύνης και ακολουθήσει πλήρωση των κυβερνητικών κενών. Να μην προβάλλει ο Πρωθυπουργός την πλήρωση των κενών αυτών ως “καρότο” στους βουλευτές που θα ψηφίσουν, διότι τότε, με το πρωθύστερο αυτό σχήμα, παραβιάζεται το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt