Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια κατά τη συζήτηση επί του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2019» στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, κατά την παρέμβασή του σήμερα το απόγευμα επί του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019» στην Ολομέλεια της Βουλής, μεταξύ άλλων ανέφερε:

• Δεν θα έπαιρνα τον λόγο, αλλά εδώ τι συμβαίνει κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Είναι μια διαδικασία με πολλούς ομιλητές, εάν αυτή τη διαδικασία τη μετατρέψουμε σε διάλογο του Υπουργού Οικονομικών με τον καθένα ομιλητή, δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Και εάν ο Yπουργός Οικονομικών έχει την εντύπωση ότι εδώ πρόκειται για κάποιου είδους φροντιστήριο στο οποίο μπορεί να ρωτάει τον καθένα ομιλητή “τον 3ο μήνα του 4ου χρόνου της 5ης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πόσα χρήματα θα πάρετε από τον ΦΠΑ και πόσα χρήματα θα χαλάσετε για συντάξεις και πες μου αμέσως τώρα”, αυτό δεν συνιστά σοβαρότητα.

• Υπάρχει συνολική πρόταση, η οποία έχει κατατεθεί. Εγώ ευχαρίστως στην τοποθέτησή μου θα απαντήσω πλήρως στον κ. Τσακαλώτο. Εάν θέλει να μου προσδιορίσει και συγκεκριμένο μήνα δαπανών της Νέας Δημοκρατίας, να του απαντήσω και στον μήνα! Αλλά να μου προσδιορίσει τον μήνα, μην πω άλλο μήνα και μου πει μετά, “δεν είναι ακριβής η τοποθέτηση”. Αλλά να συνεχίσουμε το γαϊτανάκι του “ερωτώ – απαντώ” στον κάθε ομιλητή μας, δε βοηθάει κ. Υπουργέ.

• Όσον αφορά το θέμα του Προϋπολογισμού, εσείς τι μας είπατε; Μας ρωτήσατε προηγουμένως, “εσείς τι θα κάνετε με τις συντάξεις”; Τι να σας απαντήσουμε, αφού έχουμε τοποθετηθεί με τον πιο αρμόδιο τρόπο; Καταθέσαμε τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων, κατά συνέπεια η δική μας υπόθεση εργασίας ήταν η μη μείωση των συντάξεων.

• Αυτό για το οποίο μας εγκαλείτε και μας εγκάλεσε και ο Πρωθυπουργός ποιο είναι; Η ευθεία ερώτηση του Κωστή Χατζηδάκη στον κ. Μοσκοβισί και η τοποθέτησή μας απέναντι στον ελληνικό λαό ήταν σαφέστατη, με την κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας, την οποία εσείς καταψηφίσατε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt