Παρέμβαση του Kοινοβουλευτικού Eκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκου Δένδια στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Ανεξαρτήτου Βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών (στην οποία απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

05-03-2016

Ο Kοινοβουλευτικός Eκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Δένδιας, παρεμβαίνοντας επί του Κανονισμού της Βουλής, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Ανεξαρτήτου Βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών (στην οποία απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης), ανέφερε:

«Κύριε Πρόεδρε, δεν ξέρω εάν ο κύριος Υπουργός θα κατηγορηθεί για συγκάλυψη, αλλά είναι βέβαιον ότι κατηγορείται εδώ και τώρα για συμπαιγνία.
Και εξηγούμαι: Η παρούσα ερώτηση παραβιάζει όλες τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής και μπορεί να διδάσκεται ως παράδειγμα περί τούτου στις νομικές σχολές.

Όπως παρετηρήθη, κατ’ αρχάς τα ερωτήματα υπερβαίνουν κατά πολύ τα δύο που ορίζει το άρθρο 129 του Κανονισμού της Βουλής. Πέραν αυτού, το σύνολο των ερωτημάτων, με εξαίρεση δύο, αφορούν την Επιτροπή Πόθεν Έσχες και όχι τον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος παρά ταύτα επέλεξε, ευπειθής και με θυμιατό στο χέρι, να προσέλθει και να απαντήσει, διατυπώνοντας μάλιστα και έναν χαμηλής ποιότητας –θα μου επιτρέψετε την έκφραση- δεκάρικο περί της ηθικής της παρούσης Κυβέρνησης και της αποκαλύψεως των φοροκλεπτών.
Τα υπόλοιπα δύο ερωτήματα δεν αφορούν την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Το μεν ένα αφορά θέματα δικογραφίας και Δικαιοσύνη και χείριστα απήντησε ο κύριος Υπουργός. Εάν απαντούσε κάποιος, θα έπρεπε να είναι εδώ ο κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης.

Το δε άλλο ερώτημα προκύπτει από δημόσια έγγραφα, βεβαίως δημοσιευμένα. Κατά συνέπεια και πάλι δεν υπάρχει αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν μπορεί να προέρχεται από δημοσιεύματα και επί τη βάσει δημοσιευμάτων. Είναι πάγια τακτική της Βουλής.

Εγώ θα ήθελα να πω το εξής: Δεν θα μπω ούτε κατ’ ιδέαν εις τη λογική συζητήσεως επί της προκειμένης ερώτησης. Θέλω να πω απλώς ότι η Κυβέρνηση οφείλει να έχει ελαφρά αιδώ –νεοελληνικά, ντροπή- και να κοκκινίζει, διότι τη στιγμή που σε μία ώρα θα υπάρχει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για μείζον εθνικό θέμα, στο οποίο ζητά συναίνεση της Αντιπολίτευσης, έρχεται εδώ και σκηνοθετεί συζητήσεις επί ερωτήσεων αυτού του τύπου.

Αυτά τα πράγματα δεν τιμούν την Κυβέρνηση, αλλά σε στιγμές εθνικής κρίσης, όσο ασήμαντα, αδιάφορα και ταπεινά και αν είναι, βλάπτουν βαθύτατα τη χώρα, την κοινωνία, την πατρίδα».

Μετά την απάντηση του κ. Αλεξιάδη, ο κ. Δένδιας ανέφερε επίσης:

«Έργω αποδεικνύεται η σοβαρότητα, κύριε Υπουργέ. Γι’ αυτό ήρθατε στη Βουλή; Για να καταθέσετε ΦΕΚ; Σε μία ώρα γίνεται η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών και ήρθατε στη Βουλή για να καταθέσετε ΦΕΚ; Αυτός ήταν ο ρόλος σας;».

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt