Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

11-02-2016

Προειδοποίηση προς την Κυβέρνηση να μην καταστήσει τη χώρα «μαύρο πρόβατο», όμορο και συγγενή άλλων κρατών- μελών της Ε.Ε., όπως η Πολωνία, που τελούν υπό διερεύνηση για παραβίαση της ελευθερίας έκφρασης και άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής της Β΄Αθηνών κ. Νίκος Δένδιας, στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή επί της τροπολογίας για τον αριθμό και τη διαδικασία δημοπράτησης των αδειών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για μια προδήλως αντισυνταγματική τροπολογία που παραβιάζει σειρά θεμελιωδών αρχών και ελευθεριών, όπως η αρμοδιότητα του ΕΣΡ επί του ελέγχου και της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, η διάκριση των λειτουργιών, η ίση μεταχείριση, η επιχειρηματική ελευθερία, η ελευθερία έκφρασης, ο πλουραλισμός, οι οποίες προστατεύονται πολλαπλώς από το Σύνταγμα, τον Χάρτη Θεμελιωδών Ελευθεριών της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Προέβλεψε επίσης ότι η ρύθμιση αυτή, την οποία χαρακτήρισε «διοικητική», θα καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς δεν αντέχει από νομική άποψη.

Ο κ. Δένδιας κάλεσε, τέλος, την Κυβέρνηση να διδαχθεί από το παράδειγμα της Αριστεράς σε άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία, όπου παρά τα σφάλματά της, δεν είχε ποτέ εισηγηθεί ρυθμίσεις αντίστοιχης περιφρόνησης θεμελιωδών αρχών και ελευθεριών για μια δημοκρατική πολιτεία.

«Μέσα σε όλα τα άλλα αρνητικά θα γίνουμε δακτυλοδεικτούμενοι στην Ευρώπη και για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου» προειδοποίησε τέλος ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt