Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας επί του σ.ν. του Υπουργείου Εξωτερικών περί κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2019

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, κατά την παρέμβασή του σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σ.ν. του Υπουργείου Εξωτερικών περί κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ άλλων ανέφερε:

• Ελέχθησαν δύο βαρύτατα πράγματα. Το πρώτο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο οργανωτής πίσω από τα βίαια επεισόδια. Το δεύτερο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή η οποία νομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή!

• Πριν έρθω στην αίθουσα είχα την τύχη να γνωρίσω για πρώτη φορά τη συνάδελφο Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είχα την ευκαιρία να της πω στην πρώτη μας γνωριμία ότι σήμερα το βράδυ θα είμαι στην Κατερίνη για κομματική μας εκδήλωση και ότι θα εκμεταλλευτώ αυτή την περίπτωση για να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο τα επεισόδια εναντίον της.

• Απορρίπτω με τον πιο σκαιό και απόλυτο τρόπο την οποιαδήποτε δήλωση εδώ μέσα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πίσω από οποιοδήποτε βίαιο επεισόδιο.

• Η Νέα Δημοκρατία έχει υπάρξει θύμα επεισοδίων, έχει δώσει αίμα στην προσπάθεια εναντίον της τρομοκρατίας και πρέπει να σας πω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι δε νομιμοποιείται όποιος παρέστη ως μάρτυς υπερασπίσεως της τρομοκρατίας να έρχεται εδώ και να μας κουνάει το χέρι. Εμείς δώσαμε αίμα!

• Ως προς τη Χρυσή Αυγή έχουμε δώσει επίσης μάχες και ελπίζω τις επόμενες μάχες να τις δώσουμε όλοι μαζί σε αυτή την αίθουσα εναντίον αυτής της ακραίας περίπτωσης η οποία μας προέκυψε μέσα από την κρίση, εναντίον του ρατσισμού, εναντίον του φασισμού. Όποιος διασπά αυτό το ενιαίο μέτωπο είναι απερίγραπτος και απαράδεκτος.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt