Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας επί του ζητήματος της ονομαστικής ψηφοφορίας για το σ.ν. του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2019

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, κατά την παρέμβασή του σήμερα το μεσημέρι επί του ζητήματος της ονομαστικής ψηφοφορίας για το σ.ν. του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» , μεταξύ άλλων ανέφερε:

• Αυτό το οποίο έγινε στην αίθουσα και το οποίο μαρτυρείται από τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας είναι το εξής: Δεν διαπίστωσε ζήτημα ο Προεδρεύων και δήλωσε ότι θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία. Επίσης δεν περάτωσε την ψηφοφορία και δεν ανακοίνωσε αποτέλεσμα.

• Διατυπώθηκε η βούληση των κομμάτων κατά τον τρόπο που παγίως γίνεται και ο τρόπος αυτός δε συνιστά ερμηνεία του Κανονισμού, είναι ο τρόπος που γίνεται η ψηφοφορία στη Βουλή. Μπορεί να οδηγήσει σε αποδοχή του νομοθετήματος ή σε απόρριψή του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την παράταξη των τοποθετήσεων που είχαν γίνει, το νομοθέτημα απερρίφθη.

• Ο Προεδρεύων αντί να ανακοινώσει την απόρριψη, τότε και μετά την εκφρασθείσα αντίληψη του Κοινοβουλίου, μίλησε περί ονομαστικής ψηφοφορίας.

• Ακριβώς επειδή έλλειπε κρίσιμος εισηγητής το νομοθέτημα απερρίφθη. Η διαδικασία στη Βουλή δεν είναι “στάκα Τούρκο να γεμίσω και πήγαινε έξω να τον φωνάξεις, μήπως είναι στο καφενείο”!

• Δεν υπάρχει διαδικασία η οποία να καλύπτει αυτό το οποίο γίνεται σήμερα, δηλαδή την εκ νέου ονομαστική ψηφοφορία για να διορθωθεί το μη ανακοινωθέν χτες αποτέλεσμα. Δεν προβλέπονται αυτά τα πράγματα. Εάν ο Προεδρεύων, ξαναλέω, θέλει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, βεβαίως είναι στη διακριτική του ευχέρεια. Πρέπει να το ανακοινώσει, δεν μπορεί δια της ονομαστικής να επιχειρήσει να αλλάξει ολοκληρωθείσα διαδικασία στην οποία έχει απορριφθεί νομοθέτημα.

• Βεβαίως, γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε κοινοβουλευτική μειοψηφία πλέον. Δεν μπορούμε να ξαναγράψουμε τον κανονισμό ώστε να εξυπηρετηθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μας επιτρέψετε λοιπόν κύριες και κύριοι συνάδελφοι να τηρήσουμε τον υπάρχοντα Κανονισμό. Και με τον υπάρχοντα Κανονισμό, το νομοθέτημα αυτό έχει απορριφθεί.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt