Παρέμβαση Ν. Δένδια επί της τοποθέτησης του κ. Φίλη κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Αθήνα, 10 Μαΐου 2019

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, κατά την παρέμβασή του σήμερα το πρωί επί της τοποθέτησης του κ. Φίλη κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση μεταξύ άλλων ανέφερε :

• Παίρνω το λόγο γιατί πρώτον ο κ. Φίλης έκανε ρητή αναφορά στο όνομά μου αλλά και γιατί νομίζω είναι σωστό και για τα πρακτικά να διαλύσω μια μεγάλη παρεξήγηση. Η παρεξήγηση έγκειται στο εξής: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά ουδενός επετέθη. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανειλημμένα αλλά και προχτές, δέχθηκε αντιθέτως βίαιη επίθεση κατά ζώντων και κατά τεθνεώτων και κατά συνολικά της οικογένειάς του.

• Νομίζω επίσης ότι ουδείς σε αυτή την αίθουσα θα εκπλαγεί, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης, εάν θυμίσω ότι η σύζυγός του έχει γίνει επανειλημμένως στόχος ανηλεούς επίθεσης από το σύνολο των ελεγχόμενων από την κυβέρνηση Μέσων, αλλά και από κάθε Βουλευτή και κάθε στέλεχος που επιλέγει να ενοχοποιήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειά του.

• Εγώ εκλαμβάνω την τοποθέτηση του κ. Φίλη ως μια έμμεση αναγνώριση – και τολμώ να πάω και ένα βήμα παραπέρα – και μια αίτηση και συγγνώμης προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα όσα εις βάρος του αδίκως έχουν λεχθεί.

• Θα επιθυμούσα κάποια στιγμή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, η διατύπωση αυτής της συγγνώμης να επεκταθεί και προς τα πίσω, σε όσα απαράδεκτα έχουν λεχθεί εις βάρος της δικής μας παράταξης στην περίοδο 2010 -2014 τα οποία δεν είναι απλώς υβριστικά, αλλά είναι βαθύτατα συκοφαντικά και μια προσπάθεια ακύρωσης της προσωπικότητας του καθενός από εμάς που βρισκόμασταν τότε στη Βουλή αλλά και συνολικά της ιστορίας της παράταξής μας για την οποία είμαστε απολύτως περήφανοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt