Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

03-05-2017

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, τοποθετούμενος επί του Σ/Ν του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής «Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για τον έλεγχο και διαχείριση του έρματος και των ιζημάτων που προέρχονται από τα πλοία, 2004 και άλλες διατάξεις» στην Ολομέλεια της Βουλής, σημείωσε τα ακόλουθα:

• Βλέπουμε θετικά τη βουλευτική τροπολογία για την απαλλαγή επιχειρήσεων από την προμήθεια έκδοσης τραπεζικών εγγυητικών επιστολών για επενδυτικά σχέδια που δεν υλοποιήθηκαν για λόγους ανωτέρας βίας και καλούμε την Κυβέρνηση να την εξετάσει στο πλαίσιο τήρησης, βεβαίως, των διατάξεων του Συντάγματος, για να μην επαναληφθεί ό,τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με άλλη τροπολογία.

• Η Κυβέρνηση επιδίδεται σε μια προσπάθεια πρόκλησης «ομίχλης», ώστε να μην είναι σαφές τι συμφωνήθηκε με τους πιστωτές:

• Μέτρα ύψους 3,6 δισ. € και 2% του ΑΕΠ με νέες μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου!

• Αυτά συμφώνησε η Κυβέρνηση και αναμένουμε τον Υπουργό Οικονομικών, που διακήρυσσε ότι θα παραιτείτο εάν μειωνόταν το αφορολόγητο, να τηρήσει τη δέσμευσή του.

• Η Βουλή δεν είναι όμιλος συζητητών, έχουμε την ευθύνη για ό,τι λέμε.

• «Αντίμετρα» θα υπάρξουν μόνον αν υπερβούμε το στόχο του 3,5% ή 3,7 % – με το περιθώριο σφάλματος που θέτει το ΔΝΤ – για το πρωτογενές πλεόνασμα.

• Δεν υπάρχει δυνατότητα η Κυβέρνηση να προσεγγίσει αυτόν τον στόχο χωρίς να καταληστεύσει το σύνολο του ελληνικού λαού.

• Αποδίδουμε ευθύνη στην Κυβέρνηση και τους πιστωτές, διότι η μεν εισηγείται και οι δε αποδέχονται μέτρα ληστρικά για την ελληνική οικονομία, που δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν σε ανάκαμψη, όπως σημειώνει και η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt