Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2018

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα το πρωί, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 86 του Συντάγματος 153 επ. Του Κανονισμού της Βουλής και του ν. 3126/2003 “Ποινική Ευθύνη των Υπουργών”:

• Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων δεν δεσμεύει την Ολομέλεια. Στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης δεν υπάρχει εξειδίκευση κατά πρόσωπο και άρα η απόφαση της Διάσκεψης είναι απολύτως λανθασμένη.
• Αυτή η πρόταση, όπως εισάγεται, δεν αντέχει σε καμία λογική και αγγίζει τα όρια της προσωπικής συκοφάντησης.
• Αν από την έρευνα που διενεργεί η Δικαιοσύνη προκύψουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, τι θα κάνει η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης; Θα ξαναστήσουμε κάλπη για 11ο, 12ο ή 13ο πρόσωπο; Γι’ αυτό, πρέπει να στηθεί μια και μόνη κάλπη.
• Από πού και ως πού περιορίζουμε την Επιτροπή; Όπως οποιοσδήποτε μέσος νομομαθής γνωρίζει η Επιτροπή αυτή εξετάζει τα πράγματα in rem. Εξετάζει δηλαδή την υπόθεση και όχι τα πρόσωπα.
• Προσπαθείτε να αμνηστεύσετε τυχόν ευθύνες του κ. Π. Κουρουμπλή και γι’ αυτό δεν προτείνετε 11 κάλπες, αλλά 10.
• Η σημερινή διαδικασία είναι θλιβερή και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Ολομέλεια για να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου είναι να λάβει απόφαση για μία κάλπη.
• Γίνεται προσπάθεια να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα και θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία αν η κυβερνητική πλειοψηφία επιμείνει στην πρότασή της.
• Γίνεται προσπάθεια να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα και θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία αν η κυβερνητική πλειοψηφία επιμείνει στην πρότασή της.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt