Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου “Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Αρμόδιας Αρχής της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αρμόδιας Αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρμογής” του Υπουργείου Οικονομικών

Αθήνα, 19 Απριλίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου “Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Αρμόδιας Αρχής της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αρμόδιας Αρχής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρμογής” του Υπουργείου Οικονομικών :

• Κυρία Υπουργέ, όλο το κυβερνητικό σενάριο και όλο το κυβερνητικό αφήγημα φοβούμαι ότι καταρρέει. Το χρέος φέτος είναι στο 191,3% του ΑΕΠ, το υψηλότερο ποσοστό στη μνημονιακή επόχή και βεβαίως στην προμνημονιακή εποχή.
• Η ανάπτυξη από το 2,5% στο 2%, το πρωτογενές πλεόνασμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήδη χτες έκανε πρόβλεψη για κάτω από 3%, στο 2,9%.
• Ο Νόμος 4387/2016 που αφορούσε το ασφαλιστικό κατά βάσιμες διαρροές για τη μέλλουσα απόφαση του ΣτΕ είναι στον αέρα. Ειλικρινά θα πρέπει η κυβέρνηση να έρθει και να επανατοποθετηθεί. Να έρθει ο κ. Τσακαλώτος τουλάχιστον εδώ, αν όχι ο πρωθυπουργός και να επανατοποθετηθεί επί του κυβερνητικού σεναρίου για την οικονομία, διότι τίποτα από ό,τι προβλέφτηκε, τίποτα από ό,τι ελέχθη, τίποτα από ό,τι υπήρξε στην πρόβλεψη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τίποτα από ό,τι συνιστά το κυβερνητικό αφήγημα απέναντι στην ελληνική κοινωνία – τα περί “καθαρής εξόδου” κλπ. (δεν τολμώ πια να τα επαναλάβω γιατί ακουγόμενα εκτός της αιθούσης προκαλούν θυμηδία), τίποτα από όλα αυτά δεν στέκει.
• Άρα λοιπόν, εάν υπάρχει στοιχειώδης κυβερνητική ευθύνη, οφείλουμε να ζητήσουμε από τον κ. Υπουργό των Οικονομικών και εν κατακλείδι από τον πρωθυπουργό που έχει τη συνολική ευθύνη για την κυβέρνηση, να έρθει εδώ να μας πει ποια είναι η κατάσταση της οικονομίας της χώρας, διότι αυτά που μας λέει η κυβέρνηση, με συγχωρείτε κα. Υπουργέ, είναι τα απόλυτα παραμύθια.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt