Ο Ν. Δένδιας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ».

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

• Είχα μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων χτες με την Υπουργό κα Γεροβασίλη στη Βουλή. Η Υπουργός έκανε μια γενική τοποθέτηση, καλώς την έκανε, κατά της τρομοκρατίας. Όλα ωραία. Όμως εδώ έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα: Μπήκε μια βόμβα, σε μια λεωφόρο μεγάλης κυκλοφορίας, σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, για τον οποίο νομίζω ότι δεν θα χρειαζόταν να διαβάσεις “βουλωμένο γράμμα” για να υποθέσεις ότι θα μπορούσε να αποτελεί στόχο. Άρα, σε επιχειρησιακό επίπεδο καταρχήν και σε επίπεδο που αφορά τις πολιτικές κατευθύνσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το ερώτημα είναι ποια μέτρα φύλαξης είχαν ληφθεί για τον συγκεκριμένο στόχο. Εάν δεν είχε ληφθεί κανένα, σημαίνει ότι δεν θεωρήθηκε στόχος.

• Γιατί δεν θεωρήθηκε στόχος ο Σκάι, ποια ήταν η αξιολόγηση αυτή η οποία τελικά δεν απεδείχθη αληθής; Αυτά είναι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ξεκάθαρα και γρήγορα, όχι μέσα στο γενικό πλαίσιο καταδίκης για να ξεχαστεί η συγκεκριμένη ευθύνη του κάθε Υπουργείου. Και το αρχηγείο της Αστυνομίας να κάνει τη δουλειά του.

• Τα πράγματα πρέπει να εξηγούνται ξέρετε. Μέσα στο γενικό “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”, “και όλα έτσι γίνονται” τελικά καταλήγουμε σε ένα μπάχαλο και δεν βρίσκουμε αρχή και τέλος.

• Το δεύτερο θέμα είναι σε πολιτικό επίπεδο. Εδώ αυτό που έγινε σε ένα βαθμό, σημαντικό – αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερα και δε θέλω να το εξατομικεύσω – είναι να υπάρξει συνολική καταδίκη του φαινομένου. Συνολική καταδίκη της οποιασδήποτε μορφής βίας, της βαρύτερης, όπως αυτό. Αυτό θα μπορούσε να στοιχίσει ανθρώπινη ζωή, να πέρναγε ένα παιδάκι εκείνη τη στιγμή και να το βρίσκαμε στην άλλη μεριά του οδοστρώματος. Όμως να μένουμε στην κυριολεξία, “η βία δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό”, ξέρετε αυτά τα γενικά που ακούγονται ότι “βία συνιστούσαν και τα μνημόνια” κλπ. πρέπει να τα αφήσουμε. Η βία είναι πολύ συγκεκριμένη και πρέπει να καταδικαστεί απολύτως. Άλλο η βία, άλλο οι πολιτικές διαφορές.

• Για ένα πράγμα χαίρομαι, ότι το τρομοκρατικό χτύπημα δεν σας στέρησε το χιούμορ σας. Είναι σπουδαίο πράγμα στη ζωή, γιατί μόνο πλάκα μου κάνετε εάν με ρωτάτε αν είμαι αισιόδοξος ότι με αυτό τον Προϋπολογισμό η χώρα μπορεί να βαδίσει σε μια οικονομική σταθερότητα! Αυτόν τον Προϋπολογισμό τον χαρακτήρισα μικροκομματικό και επιδοματικό. Είναι αντίληψη ενός κρατισμού, αλλά όχι ενός σοβαρού κρατισμού. Δεν έχει τίποτα που μπορεί να σε κάνει αισιόδοξο, λυπάμαι που το λέω. Αυτός ο Προϋπολογισμός δεν έχει καμία σοβαρή πρόβλεψη για ανάπτυξη, ούτε ανάπτυξη με μοχλό το Κράτος. Μειώνει το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – το οποίο ήταν ήδη αναιμικό – και δεν αντέχει σε καμία οικονομική θεωρία. Είναι ένας Προϋπολογισμός της λογικής ότι “φορολογώ όσους έχουν οποιοδήποτε εισόδημα και ξαναμοιράζω τα χρήματα επιδοματικά για να μπορέσω να δημιουργήσω εκλογική πελατεία”. Αυτό δεν πάει πουθενά, ούτε τη χώρα ούτε κανέναν.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt