Δηλώσεις Ν. Δένδια στις τηλεοπτικές συζητήσεις το βράδυ των εθνικών εκλογών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2019

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές συζητήσεις για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουλίου :

Στον τηλεοπτικό σταθμό Star:

• Είχαμε πλήρη αίσθηση των μετρήσεων και επειδή βρισκόμασταν σε εκστρατεία τους τελευταίες δύο- τρεις μήνες, νομίζω είχαμε και μια πολύ καλή αίσθηση του κόσμου. Βλέπουμε την εκλογική νίκη με σοβαρότητα και μετριοπάθεια. Αν επιβεβαιωθούν τα ευρήματα προκύπτει μια πολύ σημαντική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

• Η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στα ιστορικά της ποσοστά. Είναι μια μεγάλη ήττα για το κυβερνών κόμμα, η διαφορά είναι σημαντική. Στα μεγάλα κόμματα τον τόνο τον δίνει ο αρχηγός. Πολλοί αν τους ρωτήσουμε τι ψηφίζεις, θα σου πούνε Κυριάκο Μητσοτάκη.

• Για εμάς το διακύβευμα είναι η γρήγορη εκπλήρωση των προεκλογικών μας υποσχέσεων. Δημιουργία ανάπτυξης μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών με συγκεκριμένα έργα και νομοθετήματα, μείωση φόρων, μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, έναρξη εμβληματικών επενδύσεων, όπως «το Ελληνικό».

• Αν εμείς είμαστε μια καλή κυβέρνηση, ο ΣΥΡΖΙΑ όσο και να φωνάζει δεν θα έχει καμιά σημασία. Έχουμε πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για το πώς νομίζουμε ότι πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Ούτε εκπλήξεις έχουμε, ούτε παράλληλο πρόγραμμα, ούτε κρυφές ατζέντες.

• Η ΔΕΗ φαίνεται να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Θυμίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν ότι διέσωσε την ΔΕΗ. Το κόστος της ενέργειας είναι μια σημαντική παράμετρος της παραγωγικότητας της οικονομίας.

• Ξέρουμε τα προβλήματα, έχουμε γνώση. Eπίσης θα πρέπει να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα το τραπεζικό σύστημα, να μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας. Είμαστε ευγνώμονες στην κοινωνία για την εμπιστοσύνη και το αποτέλεσμα και πρέπει να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον ελληνικό λαό.

• Η πολιτική Μητσοτάκη θα συναντήσει και αντιδράσεις, το ξέρουμε, αλλά από την άλλη δεν είναι στην διακριτική μας ευχέρεια να την εφαρμόσουμε ή όχι . Τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών που ζουν και κατοικούν στα Εξάρχεια έχουμε υποχρέωση να τα προστατεύσουμε.

Στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha:

• Μην ξεχνάμε ότι ο ελληνικός λαός έφερε την Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, δεν ήρθε μόνη της, δεν μπήκε από μια «κρυφή πορτούλα». O Mητσοτάκης ζήτησε και έλαβε την έγκριση της ευρείας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και δεν την έλαβε. Σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας και ο λαός εκφράστηκε. Η Νέα Δημοκρατία είναι ο εκλεκτός του ελληνικού λαού. Είμαστε το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

• Είναι εξαιρετικά θετικό γεγονός η εκλογική συντριβή της Χρυσής Αυγής για το πολιτικό σύστημα και για όσους αγωνιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια κατά του ναζιστικού μορφώματος.

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣKAI:

• Η ΝΔ αποκατέστησε με μια σειρά κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα την επαφή τους που είχε «ραγίσει» αυτά τα χρόνια. Κομμάτια του πληθυσμού, η νεολαία, οι δημόσιοι υπάλληλοι, στις προηγούμενες εκλογές ήταν “απέναντι” μας. Tώρα είτε καταφέραμε και είμαστε πλειοψηφικοί είτε έχουμε ένα σημαντικό ποσοστό. Αυτό πρέπει να πιστωθεί στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος γύρισε τέσσερις φορές την Ελλάδα. Είμαστε μια παράταξη που αποκατέστησε το εύρος της επαφής της με την ελληνική κοινωνία, γυρίσαμε στα ιστορικά μας ποσοστά, έχουμε μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν παραγνωρίζω όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ένα ποσοστό.

• Η Νέα Δημοκρατία είναι προοδευτικότατη. Το αντίθετο της προόδου είναι η οπισθοδρόμηση, όχι η συντήρηση. Το αντίθετο της συντήρησης είναι η σήψη. Δηλαδή, το δίπολο που έχει επικρατήσει στην ελληνική πολιτική ζωή είναι λάθος ετυμολογικά. Εμείς είμαστε ένα συντηρητικό προοδευτικό κόμμα.

• Είναι πολύ σημαντική η εκλογική κατακρήμνιση της Χρυσής Αυγής. Επιτέλους, να τελειώνουμε με το ναζιστικό μόρφωμα.

Στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1:

• Καταρχήν είναι μια μεγάλη νίκη για εμάς, επανερχόμαστε στα ιστορικά μας ποσοστά και για αυτό χαμογελάμε. Όχι μόνο για τα ποσοστά μας αλλά και γιατί, χάρη στην προεκλογική μας εκστρατεία αποκαταστήσαμε την επαφή με μια σειρά από τάξεις και κοινωνικά στρώματα.

• Αυτό το 40% αποτελεί για την Νέα Δημοκρατία πολύ στέρεο κεφάλαιο. Η επόμενη μέρα κανείς δεν αμφιβάλει ότι θα είναι δύσκολη, παρότι δεν έχουμε υποσχεθεί πολλά και δεν έχουμε μπει σε μια παροχολογία. Έχουμε πει συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένα σενάρια για την οικονομία.

• Υπάρχει ένας σχεδιασμός ανάπτυξης. Τις καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην ελληνική κοινωνία, τις ενέκρινε ο ελληνικός λαός και έχουμε υποχρέωση να τις εφαρμόσουμε γρήγορα. Και γρήγορα να δείξουμε σαφή σημάδια βελτίωσης της χώρας.

• Καταλαβαίνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ένα σημαντικό ποσοστό. Ελπίζω να έχουμε μια εποικοδομητική αντιπολίτευση, όχι μια αντιπολίτευση που θα μας αντιπολιτεύεται μόνο με την λογική να μας ανατρέψει.

Στον τηλεοπτικό σταθμό Open:

• Είχε περάσει καιρός για να δούμε τέτοιο αποτέλεσμα, με ποσοστό 40%, δηλαδή την επάνοδό μας στα ιστορικά μας ποσοστά. Είναι μια στέρεη βάση για να εμβαθύνουμε τη σχέση μας με διάφορες κοινωνικές ομάδες, να συνεχίσουμε με την μεταρρυθμιστική μας ατζέντα και να χτίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φτάσει πιο ψηλά από όσο περίμενα. Αυτό σημαίνει ότι ένα τμήμα της κινδυνολογίας πέρασε σε ένα κομμάτι της κοινωνίας. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε αυτό να το διασκεδάσουμε – με την αρχαία ελληνική έννοια του ρήματος διασκεδάζω – και να το διαλύσουμε.

• Από την Βουλή εξαφανίζεται το νεοναζιστικό μόρφωμα. Η Ελλάδα επιστρέφει στην χορεία των σοβαρών κρατών. Δεν πρέπει να υποτιμάμε ότι υπήρχαν δημοσκοπικά στιγμές που το μόρφωμα αυτό προσέγγισε και διψήφιο νούμερο. Η Ελληνική κοινωνία το στέλνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Είναι μια ιστορική κατάκτηση για τον ελληνικό λαό.

• Ο Μητσοτάκης είναι ένας νέος Πρωθυπουργός με φρέσκια εντολή, προσφέρουμε πλέον δύναμη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. ‘Εχω μια βεβαιότητα ότι θα έχουμε τη θερμή συνηγορία τους για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Το σύνολο του πολιτικού σκηνικού μπορεί να συμπαραταχθεί και να βοηθήσει να μπορέσουμε να βρούμε μια άκρη.

• Ο κ. Τσίπρας διαχειριζόταν την οικονομία με προεκλογική λογική, όχι με λογική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Εμείς θα μπορέσουμε να δείξουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο για να βοηθηθεί η οριστική έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

• Τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε αυτό το επίπεδο. Η επαφή του Προέδρου της Τουρκίας και του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας, πολύ γρήγορα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, έχει εξαιρετική σημειολογία. Οι Τούρκοι αυτά που κάνουν, τα κάνουν για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένους υπολογισμούς. Και τη θερμότητα και τη ψυχρότητα, όταν την εκπέμπουν, έχουν λόγους που το πράττουν. Η Τουρκία έχει κάθε λόγο να επιδιώξει επαφή με την νέα κυβέρνηση, Υπάρχουν ελληνοτουρκικές διαφορές και υπάρχουν γραμμές συγκεκριμένες που δεν μπορούμε να τις περάσουμε. Όμως, νομίζω ότι μπορούμε να επιχειρήσουμε μια προσέγγιση, ώστε να επανατοποθετήσουμε τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις σε υγιείς βάσεις.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt