Δευτερολογία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση επί του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Ι) Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, ΙΙ) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2258 και άλλες διατάξεις και ΙΙΙ) Λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών» :

• Απέφυγε προηγουμένως η Κυβέρνηση να μας ευχηθεί για την επέτειο ίδρυσης της ΝΔ. Παρ’ ότι, όπως είπαμε, και το σχέδιο νόμου που συζητούμε σήμερα καταδεικνύει την ορθότητα της διαχρονικής επιλογής της ΝΔ για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η εθνική συμφιλίωση – για την οποία είχε ιδιαίτερη προσφορά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – είναι οι σταθερές μας.
• Ο Υπουργός Οικονομικών διακατέχεται από μια παιδική καυχησιολογία: «Δεν ξέρετε, δεν καταλαβαίνετε τους μηχανισμούς της Ευρώπης». Αν η Κυβέρνηση ήξερε την Ευρώπη και τους συσχετισμούς της, πως πήγαμε στην πανωλεθρία του 2015 που πληρώνουμε μέχρι σήμερα πανάκριβα;
• Όπως προκύπτει και από το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, ο κ. Τσακαλώτος, επίσης Υπουργός στην Κυβέρνηση του 2015, συμφωνούσε στην ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Ευρώπης, που τάχα ήξεραν τόσο καλά, με τα γνωστά αποτελέσματα.
• Μας επέκρινε επίσης ο Υπουργός ότι δεν έχουμε στέρεο σενάριο. Παλαιότερα μας έλεγε ότι θα αποφύγει τη μείωση του αφορολογήτου, διαφορετικά θα παραιτείτο. Αυτό ήταν το δικό του βασικό σενάριο και βέβαια κατέληξε σε μια κολοσσιαία αποτυχία του δικού του σεναρίου.
• Η Κυβέρνηση καυχησιολογεί για τη λήξη του Μνημονίου, δηλαδή για τη λήξη μιας σύμβασης που εξαρχής ήταν συμφωνημένο ότι θα έληγε τον Αύγουστο του 2018. Το ερώτημα είναι την ώρα που τελειώνει η σύμβαση σε τι θέση βρίσκεται η χώρα; Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε.
• Μέσω της κρίσης και του λαϊκισμού λάβατε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έκτοτε χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε μέσο για τη διαιώνισή σας στην εξουσία.
• Ποια είναι η προγραμματική θέση μιας Αριστεράς που κυβερνά δια της υπερδεξιάς των ΑνΕλ: Πού συμφωνείτε σε ζητήματα της οικογένειας, της ελευθερίας του ατόμου, της εκκλησίας; Πού ανήκετε στην Ευρώπη; Ο Μελανσόν θέλει να σας αποβάλει από το κόμμα της Αριστεράς και έχετε θέση παρατηρητή στους Σοσιαλιστές.
• Λειτουργείτε υπό σημαία ευκαιρίας. Όμως, η χώρα πρέπει να έχει σταθερές και γι’ αυτό έχουν σημασία τα γενέθλια της ΝΔ, γιατί είναι η παράταξη που προσφέρει σταθερές στον τόπο.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt