Δευτερολογία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής 73 βουλευτών της ΚΟ της ΝΔ με θέμα: «Πλήρης αδιαφάνεια και αδυναμία διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το Μεταναστευτικό»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής 73 βουλευτών της ΚΟ της ΝΔ με θέμα: «Πλήρης αδιαφάνεια και αδυναμία διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το Μεταναστευτικό» :

• Η κυβέρνηση δεν απάντησε γιατί προτιμά συνοπτικές διαδικασίες απευθείας αναθέσεων αντί να διεξάγει επίσημους διαγωνισμούς για τη σίτιση στα hot spots.

• Τέσσερα χρόνια είναι πολλά για να επικαλείσθε διαρκώς έκτακτες περιστάσεις.Προσκόμισα το έγγραφο του Γραφείου Πρωθυπουργού περί ‘λαθρομεταναστών’ για να σας πω ότι πρέπει να σταματήσετε το παιχνίδι των χαρακτηρισμών των κοινοβουλευτικών σας αντιπάλων και να ενσκύψετε στα σοβαρά θέματα.

• Ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στελέχωσα και λειτούργησα την πολιτική Υπηρεσία Ασύλου και ο δείκτης αποδοχής αιτήσεων ασύλου από σχεδόν μηδενικός που ήταν βελτιώθηκε.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο καταψήφιζε κάθε νομοθέτημα στη Βουλή για τη λειτουργία των πολιτικών αυτών υπηρεσιών, Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής.

• Για την αντιμετώπιση του συσσωρευμένου όγκου παλαιών αιτήσεων ασύλου που εκκρεμούσαν υπό την αρμοδιότητα της Αστυνομίας (“back log”) συγκροτήσαμε περισσότερες επιτροπές διεκπεραίωσης των υποθέσεων αυτών.

• Ποια μεταχείριση επιφυλάξατε στις αλλαγές αυτές αλλά και στα πρόσωπα; Τον αξιωματικό της Αστυνομίας που είχαμε αποστρατεύσει για ανεπάρκεια στη διαχείριση του “back log”, ψάξτε και βρείτε που τον τοποθετήσατε ήδη απόστρατο όντα.

• Όπως και τον κ. Καπάκη, που είχαμε αποστρατεύσει από το Πυροσβεστικό Σώμα, εσείς τον διορίσατε Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τα γνωστά αποτελέσματα τον περασμένο Ιούλιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt