Γραπτή Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης δωρητών για την οικονομική ενίσχυση της UNRWA

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετείχα σήμερα, κατόπιν πρόσκλησης των Υπουργών Εξωτερικών της Ιορδανίας και της Σουηδίας, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη δωρητών για την οικονομική ενίσχυση της UNRWA, της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Εξέφρασα, αρχικώς, την ανησυχία της Ελλάδος για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, οι οποίες έχουν επιδεινώσει έτι περαιτέρω την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στις χώρες όπου διαμένουν.

Ειδικά ως προς τη Λωρίδα της Γάζας, η σημερινή κατάσταση προσθέτει επιπλέον προκλήσεις σε μια ήδη σύνθετη πραγματικότητα. Υπό αυτές τις συνθήκες, το έργο της UNRWA, καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό, τόσο για την παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, όσο και για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Υπό το φως των ανωτέρω, ενημέρωσα τους συνομιλητές μου ότι η Ελλάδα, σε πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς, είναι διατεθειμένη να παράσχει πρόσθετη οικονομική βοήθεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt