Απάντηση του Nίκου Δένδια στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση επί του σ.ν. του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αθήνα, 15 Μαΐου 2019

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, κατά την απάντησή του σήμερα το μεσημέρι στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σ.ν. του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων ανέφερε:

• Ο κ. Πρωθυπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει τα προς ψήφιση μέτρα ως προϊόν σχεδιασμού της Κυβέρνησης. Προσχεδιασμένα μέτρα που ανακοινώθηκαν άρον-άρον σε Συνέντευξη Τύπου και ήλθαν προς ψήφιση με τροπολογίες φύρδην μίγδην δεν νοούνται. Αποτελούν προϊόν πανικού της Κυβέρνησης για την επερχόμενη ήττα στις εκλογές.

• Μας είχε πει ο κ. Πρωθυπουργός ότι οι ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης και μετά τρεις ημέρες το “γύρισε”, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις.

• Πρόκειται για «κολοβά» μέτρα. Για το ΦΠΑ της εστίασης, ο συνταξιούχος που παραγγέλλει καφέ στο καφενείο θα πληρώνει τον ίδιο κι όχι μειωμένο ΦΠΑ.

• Η φερόμενη ως 13η σύνταξη δεν είναι ολόκληρη σύνταξη αλλά επίδομα. Θα χρειάζονταν 2,2 – 2,4 δισ. ευρώ, ενώ το μέτρο που εισηγείσθε κοστολογείται στο 1/3 του ποσού.

• Αν πραγματικά επιθυμείτε ολοκληρωμένες λύσεις, δεν έχετε παρά να υπερψηφίσετε τις τροπολογίες που κατέθεσε η ΝΔ για τη μείωση του ΦΠΑ και την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου.

• Μην αναπαράγετε το μανιχαϊστικό παιχνίδι όπου από τη μια πλευρά έχουμε την καλή Κυβέρνηση που αγαπά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και από την άλλη τους κακούς ανθρώπους που θέλουν να τα πάρουν όλα πίσω.

• Καταθέτω, επίσης, για τα πρακτικά το πρόγραμμά μας για την Υγεία, με το οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσλειτουργίες στο δημόσιο σύστημα υγείας.

• Στα εργασιακά θέματα, αναφερθήκαμε στη δυνητική επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, όχι ότι θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι επτά ημέρες. Αμφιλεγόμενη στο θέμα είναι η στάση της Κυβέρνησης, που φαίνεται ότι δεν κατανοεί ούτε τη διαφορά ούτε τι υπογράφει.

• Ενόψει των ευρωεκλογών ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας; Δεν μας έχετε πει καν σε ποια ευρω-ομάδα ανήκετε, ποιες αρχές υπηρετείτε και επιδιώκετε.

• Την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών θα ισχύει η δήλωσή σας περί ψήφου εμπιστοσύνης. Αν σας αποδοκιμάσει η κοινωνία οφείλετε να έλθετε εδώ και να υποβάλετε την παραίτησή σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt