Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Ν. Δένδια, επί των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο Σχέδιο Νόμου του ΥπΑΑΤ «Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο»

10-06-2017

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων, κατά την αγόρευσή του σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, επί των τροπολογιών των προαπαιτούμενων που κατατέθηκαν στο Σχέδιο Νόμου του ΥπΑΑΤ «Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο»:

Ερμηνεύετε το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών κατά το δοκούν, ελπίζετε ότι αίφνης, ως δια μαγείας θα οδεύσετε σε νίκη.
Η παραμυθία είναι αναγκαία, αλλά απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες από αυτές που συναντάμε στην αίθουσα.

Να συζητήσουμε σοβαρά τι πρέπει να γίνει για να σταθεί η ΕΕ στα πόδια της, να ξεπεράσει την υπαρξιακή της κρίση, να ανακτήσουν ισχύ η Επιτροπή και το Κοινοβούλιο σε σχέση με το Συμβούλιο, όπου χρησιμοποιεί την ισχύ της η Γερμανία. Όχι, όμως, για να φτιάξουμε ψεύτικους εχθρούς για να τους πολεμήσουμε μετά.
Ωστόσο, δεν συζητάμε αυτό σήμερα, συζητάμε κάτι πιο πεζό και δυστυχώς υποτιμητικό: Πέντε τροπολογίες που έρχονται να ρυθμίσουν σοβαρότατα θέματα «επικολλώμενες» σε μια διεθνή σύμβαση για την επιτροπή αλιείας στη Μεσόγειο θάλασσα.
Μέσα σε είκοσι μέρες νομοθετείτε και πάλι για να πείσετε κάποιο υπάλληλο που η λεκτική διατύπωση του προηγούμενου νόμου δεν του αρκούσε. Και νομοθετείτε πώς; με εκπρόθεσμες τροπολογίες σε μια διεθνή σύμβαση για τα ψάρια.

Έχετε ευθύνες ως Κυβέρνηση όταν μέσα σε είκοσι μέρες υποχρεώνετε τη Βουλή σε τέτοιον ευτελισμό! Ποιος έχει την ευθύνη; Το όνομα Ευκλείδης Τσακαλώτος σας λέει κάτι;

Ποιος είχε πει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που θα μειωνόταν το αφορολόγητο;

Υπάρχουν όρια στην κατηφόρα που πρέπει να θέσει τουλάχιστον η προσωπική σας αξιοπρέπεια.

Σήμερα υπερέβητε ένα πολύ διακριτό όριο!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt