Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση επί του σ.ν. του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων – Καταχώριση στο Εθνικό Μητρώο Διαστημικών Αντικειμένων – Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και λοιπές διατάξεις»

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2017

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του σ.ν. του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων – Καταχώριση στο Εθνικό Μητρώο Διαστημικών Αντικειμένων – Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και λοιπές διατάξεις»:

Έχετε περάσει συνολικά την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων στον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. Μόνο στο πρώτο κεφάλαιο του σ.ν. αναφέρεται ήδη 36 φορές ο Υπουργός. Δεν είναι θεσμικά ορθό όλα να περιστρέφονται γύρω από τον Υπουργό.

Δεν κατανοούμε περαιτέρω την επιλογή σας να συστήσετε τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό ως μια ακόμη ΔΕΚΟ, όπου και πάλι ο Υπουργός αναφέρεται παντού.

Να συζητήσουμε τις παρατάσεις προθεσμιών με τροπολογίες. Όμως η κατάθεση είκοσι περίπου τροπολογιών σε ένα νομοσχέδιο τριάντα άρθρων δεν συγχωρείται.

Μετατρέπετε τα υπολειπόμενα σχέδια νόμου έως τη διακοπή των εορτών ως οχήματα τροπολογιών. Ειδικά σε ό,τι αφορά την τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης, παρατείνετε ένα καθεστώς απευθείας αναθέσεων δημοσίων συμβάσεων στον τομέα του προσφυγικού – μεταναστευτικού κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης. Πόση καλή πίστη μπορούμε να δείξουμε σε όλα αυτά;

Ακούμε, περαιτέρω, ότι σκέφτεστε να εισαγάγετε τροποποίηση της διαδικασίας απονομής ασύλου, συνδυάζοντάς την με τροποποίηση ζητημάτων εκδόσεως σε ξένες χώρες γενικά και της εκδόσεως των οκτώ Τούρκων αξιωματικών ειδικά. Εάν πράγματι σχεδιάζετε κάτι τέτοιο, είναι απαράδεκτο και θα μας βρείτε απέναντί σας.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt