Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση επί της τροπολογίας για την αποδοχή προσφοράς της «Lockheed Martin Corporation» επί του σ.ν. του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας»

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2019

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της τροπολογίας για την αποδοχή προσφοράς της «Lockheed Martin Corporation» συνολικής ονομαστικής αξίας τουλάχιστον 230.000.000 € επί του σ.ν. του ΥΕΘΑ «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού (SACT) και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, σχετικά με την τοποθέτηση Εθνικού Αντιπροσώπου Συνδέσμου στο Στρατηγείο της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ και των ανταλλαγεισών επιστολών περί παράτασης της ισχύος του ανωτέρω Μνημονίου»:

• Καθ’ οδόν προς την έξοδό του από την κυβέρνηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αίφνης, σε αγαστή συνεργασία με τον συνυπογράφοντα Υπουργό Οικονομικών, καταθέτει μια τροπολογία 230 εκ. ευρώ. Κατ’ αρχάς, οφείλετε να μας απαντήσετε εάν υπάρχει ή όχι κυβερνητική πλειοψηφία.

• Η τροπολογία εγείρει θέματα ουσίας και διαδικασίας.

• Είναι ευθέως αντίθετη προς την κατάργηση των συμβάσεων αντισταθμιστικών ωφελημάτων (ΣΑΩ) που επήλθε με το ν.3978/2011 και την Οδηγία 2009/81/ΕΚ διότι θεωρούνταν ως πηγή αδιαφάνειας και διαφθοράς.

• Η προσφορά της κατασκευάστριας εταιρείας – που θα αναλάβει το κύριο έργο της αναβάθμισης των α/φ F-16 – την οποία αποδέχεται δια της τροπολογίας η Κυβέρνηση δεν παρουσιάσθηκε καν στη Βουλή.

• Σχέδιο της σύμβασης, που κατά την τροπολογία θα ολοκληρώσει τη διαδικασία, ομοίως δεν παρουσιάσθηκε στη Βουλή.

• Η χρήση του όρου «συνολικής ονομαστικής αξίας τουλάχιστον 230 εκ. €» προκαλεί πλήρη ασάφεια ως προς τα ποσά που θα καταβληθούν.

• Δεν πρόκειται περί προσφοράς “αγάπης” της εκάστοτε εταιρείας, το ποσό των Α.Ω. είναι ενσωματωμένο στο τίμημα που καταβάλλει για την κύρια σύμβαση το Ελληνικό Δημόσιο.

• Ψηφίζοντας τέτοιες διατάξεις δεν διαφυλάσσετε ούτε κατ’ ελάχιστον την πολιτική σας αξιοπρέπεια, όση σας έχει μείνει προ της αποχώρησής σας από την εξουσία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt