Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

21-11-2017

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί των σ.ν. του Υπ. Οικονομικών: α) «Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2015» και β) «Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2015».

• Το 2015 δεν είναι μια κοινή χρονιά, θα συζητείται. Θα αποδοθούν ευθύνες. Ήταν μια χρονιά που η ελληνική οικονομία υπέστη τεράστιες ζημιές.

• Ακατανόητη η προσπάθεια της Συμπολίτευσης να αποδείξει τι; Ότι ήταν μια καλή χρονιά για τον τόπο; Δύο εκλογές, ένα δημοψήφισμα, μια καταστροφική διαπραγμάτευση, το μοναδικό μεταπολεμικά γεγονός του κλεισίματος των τραπεζών και των ζημιών που εξ αυτού επήλθαν.

• Κύριε Χουλιαράκη, είναι πολύ ενδιαφέρον πώς σας περιγράφει στο βιβλίο του ο τότε προϊστάμενός σας κ. Βαρουφάκης. Περιγραφή που δημιουργεί πολλά ερωτήματα για σας και για εκείνον: Ένας από τους δύο είναι στη λάθος πλευρά του λόφου, στη λάθος πλευρά του εθνικού συμφέροντος.

• Κάποια στιγμή και η περίοδος αυτή θα έλθει στην κρίση του ελληνικού λαού.

• Ήδη ως κυβέρνηση σύρεσθε, το 2018 θα είναι πιθανότατα εκλογική χρονιά, δεν θα στοιχημάτιζα ότι θα μπορούσατε να συρθείτε έως το 2019.

• Είναι αλλεπάλληλα τα επιτεύγματά σας και στο τελευταίο διάστημα: Η ρύπανση του Σαρωνικού κόλπου, η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η άδεια του Κουφοντίνα, οι πλημμύρες της Δυτικής Αττικής και βέβαια το περιεχόμενο του σχεδίου του Προϋπολογισμού του 2018.

• Όλα αυτά δεν θα βοηθήσουν τις επιδόσεις σας και πληροφορούμενοι τα μέτρα του προϋπολογισμού οι πολίτες είναι μάλλον απίθανο να σας ραίνουν με άνθη.

• Παρά ταύτα ο κ. Χουλιαράκης αισθάνθηκε την ανάγκη να σημειώσει στην εισήγησή του ότι η Αριστερά καλείται σε κρίσιμες στιγμές να χειρισθεί μεγάλα ζητήματα.

• Πότε άραγε κληθήκατε, οποτεδήποτε, να χειρισθείτε μεγάλο εθνικό πρόβλημα; Πρώτη φορά βρεθήκατε στην κυβέρνηση και – με πάσα βεβαιότητα – και τελευταία.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt