Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

29-01-2016

Για σειρά αλλεπαλλήλων αυθαίρετων ρυθμίσεων σε διαδοχικά νομοθετήματα κατήγγειλε την Κυβέρνηση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ομιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 28.01.16, επί του σ.ν. του ΥΕΘΑ για τις μεταθέσεις οπλιτών.

Η επιφύλαξη για τον… Υπουργό της αρμοδιότητας να αποφασίζει και να υλοποιεί τις μεταθέσεις των οπλιτών (!) που σήμερα αποφασίζεται από τους οικείους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, η αναδρομική προαγωγή αξιωματικών με τη δια νόμου βελτίωση της βαθμολογικής απόδοσής τους σε σχολεία που είχαν παρακολουθήσει ακόμη και προ έξι ετών (!), η αντικατάσταση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τροπολογία (!), η ευθεία προσπάθεια χειραγώγησης των ανεξαρτήτων αρχών (τροπολογίες για ΕΣΡ και Επιτροπή Ανταγωνισμού), καταδεικνύουν τον κατήφορο τον οποίο έχει πάρει η Κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Δένδιας.

«Τη μόνιμη διαφωνία με την αριστεία την ονομάζετε στο νομοσχέδιο εξορθολογισμό της κλίμακας» ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση ότι επιδιώκει τη δημιουργία επετηρίδας της αρεσκείας της στις Ένoπλες Δυνάμεις.

Διερωτήθηκε επίσης: «Σήμερα η Κυβέρνηση σχεδιάζει αναδρομικές κρίσεις και αλλαγή αρχηγού της ΕΛΑΣ με τροπολογία. Αύριο, τον έλεγχο δύο ανεξάρτητων αρχών. Που το πάει;».

Ο κ. Δένδιας κάλεσε τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, αν επιθυμούν να διασώσουν τουλάχιστον την προσωπική τους υστεροφημία, «διότι μέλλον η Κυβέρνηση δεν έχει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως και «να αποφύγουν τις αυθαιρεσίες, στις οποίες δυστυχώς ολοένα συχνότερα υποπίπτουν».

Αναφερόμενος ειδικότερα στα θέματα μέριμνας προσωπικού των ΕΔ, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λησμόνησε τις υποσχέσεις της για χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου κ.α. και ότι η μόνη μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών των ΕΔ, με την επιστροφή αναδρομικών, έγινε επί κυβέρνησης ΝΔ το 2014. Επίσης ζήτησε τη χορήγηση του ΒΟΕΑ από το 18ο έτος των δικαιούχων και την επέκταση της ρύθμισης για το επίδομα εξομάλυνσης στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σχολιάζοντας επίσης τις εξελίξεις αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, υπενθύμισε τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού της Κυβέρνησης, Γιάννη Πανούση, που χαρακτήρισε τους πρώην συναδέλφους του «επιμηθείς και ολίγιστους», καθώς και τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ιδίου προς την Κυβέρνηση ήδη από τις αρχές του 2015 ν’ αλλάξει πολιτική στο μεταναστευτικό, προειδοποιήσεις που δυστυχώς δεν εισάκουσε με αποτέλεσμα το σημερινό αδιέξοδο!

«Σας προειδοποιήσαμε ότι η διαχείρισή σας στο προσφυγικό θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και θα επιτρέψει σε άλλες χώρες που έχουν προβλήματα στις σχέσεις τους μαζί μας, όπως τα Σκόπια να δημιουργήσουν “τείχος” με την Ελλάδα» ανέφερε τέλος για το ίδιο ζήτημα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt