Αγόρευση Ν. Δένδια επί του σ.ν. του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αθήνα, 14 Μαΐου 2019

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, κατά την αγόρευσή του σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σ.ν. του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων ανέφερε:

• Οι Υπουργοί της Κυβέρνησης προσπάθησαν κατά τη διάρκεια συζήτησης του σχεδίου νόμου να παρουσιάσουν ένα αφήγημα που ουδείς μπορεί να πιστέψει.

• Ακούσαμε τον κ. Τσακαλώτο με το φιλοπαίγμον ύφος του, ακόμη κι όταν μιλά για πράγματα που ούτε ευχάριστα είναι ούτε αστεία σηκώνουν. Αν ωστόσο όλα βαίνουν καλώς και σύμφωνα με τον τακτικό προγραμματισμό της Κυβέρνησης, γιατί χρειάσθηκε ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την ιστορία με τα πλωτά μέσα, να σπεύσει εκτάκτως στο Ζάππειο και να ανακοινώσει παροχές;

• Αν τα μέτρα της Κυβέρνησης ήταν προϊόν ενός τακτικού και ποσοτικοποιημένου σχεδιασμού, γιατί έρχονται σε δόσεις, εν μέρει με το βασικό νομοθέτημα και εν μέρει δια σειράς τροπολογιών;

• Η ΝΔ θα ψηφίσει το μέτρο των 120 δόσεων και οποιοδήποτε μέτρο ανακουφίζει την κοινωνία, γιατί δεν θα ήταν σωστό να τιμωρούμε εκείνη για τα λάθη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

• Αναφερόμενος στις τροπολογίες του σχεδίου νόμου οφείλω να παρατηρήσω ότι η έγκριση πληρωμών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα εναέρια μέσα δεν είναι ποσοτικοποιημένη.

• Η τροπολογία για την κατ’ ευφημισμό 13η σύνταξή περιέχει ουσιαστικά ένα απλό επίδομα, αφού για τη χορήγηση 13ης σύνταξης θα απαιτείτο ποσό περίπου 2,4 δισ. ευρώ, τριπλάσιο από το διατιθέμενο.

• Αφού κατάργησε την ορθή ρύθμιση μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση επί Κυβέρνησης Σαμαρά, έρχεται η Κυβέρνηση μετά από πέντε χρόνια να την αποκαταστήσει εν μέρει, με μια πολύπλοκη ρύθμιση όπου στο ίδιο κατάστημα θα χρεώνεται με άλλο συντελεστή ΦΠΑ ο καφές και άλλο η τυρόπιτα!

• Η τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού για τον χαρακτηρισμό μνημείων ως εκτός συναλλαγής πραγμάτων προσπαθεί να διορθώσει τα αδιόρθωτα, δηλαδή την παραχώρηση στο Υπερταμείο προς πώληση στοιχείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είχαμε προειδοποιήσει για το θέμα αυτό, είχαμε ζητήσει με ερωτήσεις στοιχεία για τα ακίνητα που θα περνούσαν στο ΤΑΙΠΕΔ. Η τροπολογία προσπαθεί να διασώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί. Αλλά αν δεν υπήρχε η παραχώρηση στο Υπερταμείο τι χρησιμότητα θα είχε αυτή η ρύθμιση;

• Για να μπορεί κανείς να καταλάβει το κυβερνητικό αφήγημα θα πρέπει να έχει διαβάσει… Harry Potter, όπου μέσα από ένα νοητό πέρασμα στον τοίχο εισέρχεσαι σε έναν άλλο κόσμο, διαφορετικό από την πραγματικότητα που οι μη μυημένοι βιώνουμε. Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, εν προκειμένω, όπου υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, εκκρεμείς συντάξεις κλπ. ονομάζονται «επιτυχίες» της Κυβέρνησης, σε αντιδιαστολή με τον τρόπο που οι υπόλοιποι τα εκλαμβάνουμε στην πραγματικότητα.

• Ο Πρωθυπουργός, προ της ανακοινώσεως των μέτρων, είχε χαρακτηρίσει την ψήφο στις Ευρωεκλογές ως ψήφο εμπιστοσύνης για την Κυβέρνηση. Κάθε άνθρωπος καταλαβαίνει πως αυτό σημαίνει ότι «αν με αποδοκιμάσετε, δεν θα έχω την εμπιστοσύνη σας». Μετά την ανακοίνωση των μέτρων και τα αποτελέσματα μετρήσεων που προφανώς διεξήγαγε, ο Πρωθυπουργός μετέβαλε αφήγημα, λέγοντας ότι οι Ευρωεκλογές είναι μιας μορφής δημοσκόπηση. Από ψήφος εμπιστοσύνης, «δημοσκόπηση»! Αν αυτή η μεταστροφή δεν είναι προϊόν αντίληψης της επερχόμενης ήττας, τότε τι θα μπορούσε να είναι;

• Το νομοθέτημα δεν προάγει τα πράγματα, απαλείφει ορισμένες επιβλαβείς συνέπειες προηγούμενων νομοθετικών επιλογών σας.

• Σας καλούμε να αποδεχθείτε τις τροπολογίες της ΝΔ, πρώτον για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και δεύτερον για την ολοκληρωμένη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Στην περίπτωση που δεν στέρξετε να τις αποδεχθείτε, μετά τις εκλογές που έρχονται θα τις ψηφίσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με κανονικό νομοθέτημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt