Αγόρευση Ν. Δένδια επί του σ.ν. του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2019

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, κατά την αγόρευσή του σήμερα το μεσημέρι επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας «Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας, σύσταση Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ιδιοκτησιακός διαχωρισμός δικτύων διανομής φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων ανέφερε:

• Σε σχέση με όσα ακούσθηκαν προηγουμένως, η «Χρυσή Αυγή», τουλάχιστον στον πυρήνα της, δεν έχει εθνικιστικό αλλά ναζιστικό χαρακτήρα. Και όταν δια του αρχηγού της έχει αποδεχθεί την πολιτική ευθύνη τουλάχιστον για τη δολοφονία Φύσσα, πόσο απέχει αυτό από την ηθική αυτουργία;

• Το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι θέτει τεράστιο ζήτημα διότι αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες για το θάνατο 100 ατόμων που όχι μόνον δεν αναλάβατε, ως Κυβέρνηση, δια των παραιτήσεων των αρμοδίων υπουργών, αλλά προσπαθήσατε να συγκαλύψετε. Η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης απαιτείται ως ελάχιστος σεβασμός προς τη μνήμη των θυμάτων.

• Έχουμε ενώπιον μας ένα νομοθέτημα»α λα ΣΥΡΙΖΑ»: Διαδικαστικά δεν δικαιολογείται από την Κυβέρνηση ο χαρακτηρισμός του νομοθετήματος ως επείγοντος. Ως προς το περιεχόμενο, έχουμε μια συρραφή διατάξεων από το γεωθερμικό δυναμικό ως το ΙΓΜΕ, τη ΔΕΠΑ και το Κτηματολόγιο.

• Έχουμε τη σύσταση ακόμη ενός ακόμη νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, της «Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών». Και, βεβαίως, από αυτήν την συριζαϊκή “σαλάτα” δεν μπορεί να λείπει η… “κάπαρη”, το απαραίτητο στοιχείο που για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι διορισμοί και η ευνοιοκρατία: 79 στη ΡΑΕ, 25 στη ΔΑΠΕΕΠ, 30 στην «Αριάδνη», χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς τήρηση των δεσμεύσεων για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

• Η παραδοξολογία, διαρκές στοιχείο της νομοθεσίας α λα ΣΥΡΙΖΑ, είναι επίσης παρούσα. Διάταξη του σ.ν. διαλαμβάνει ότι απαγορεύεται η μη συμμόρφωση με το κανονιστικό του περιεχόμενο, δηλαδή το αυτονόητο.

• Περαιτέρω, η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει ως αρχή τη διατήρηση της πλειοψηφίας του Δημοσίου στις εταιρείες που έχουν τις υποδομές, είναι όμως αυτή που πώλησε το 66% του ΔΕΣΦΑ!

• Τέλος, σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, υποχρέωσή σας, ως Κυβέρνησης, είναι να την υλοποιήσετε σε άμεσο χρόνο, να το πράξετε σε εύλογο κόστος αξιοποιώντας κάθε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ώστε να στοιχίσει φθηνότερα για τον Προϋπολογισμό και να μην υπάρξουν πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt