Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της ΝΔ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για πράξεις και παραλείψεις των Υπουργών Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα της τιμολόγησης των φαρμάκων:

• Δεν επιχαίρω όταν στοιχεία δικογραφιών μας φέρνουν στην ανάγκη να εξετάσουμε τυχόν ευθύνες συναδέλφων. Όχι από κακώς νοούμενη αλληλεγγύη, αλλά επειδή αντιλαμβάνομαι την άσχημη θέση στην οποία βρίσκονται, όπως και το μήνυμα που περνά στην κοινωνία για την ποιότητα του δημοσίου βίου.

• Σε αντίθεση προς την κριτική της Πλειοψηφίας του Σώματος, η πρότασή μας συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες πράξεις, παραλείψεις και διατάξεις νόμου που παραβιάσθηκαν.

• Η έγκαιρη έκδοση των δελτίων τιμών φαρμάκων, αν είχε γίνει και δεν είχε παραλειφθεί, θα οδηγούσε σε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

• Δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε δικανική κρίση, δεν είναι αυτή η αρμοδιότητά μας.

• Έρχεται μια δικογραφία από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς. Σας καλούμε να διερευνήσουμε τα στοιχεία που περιέχει υπό τους όρους, μάλιστα, της δικής σας, τρέχουσας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

• Αντιμετωπίσαμε σωρεία δικών σας προτάσεων συστάσεων εξεταστικών και τις ψηφίσαμε παρά τον κίνδυνο για τα δικά μας στελέχη που συνεπαγόταν η συγκρότηση των επιτροπών αυτών με δική σας κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εσείς, παρά την «ασφάλεια» της πλειοψηφίας σας, αρνηθήκατε κάθε πρόταση διερεύνησης που καταθέσαμε στη Βουλή και αφορούσε στελέχη σας.

• Θεωρήσατε φυσιολογική συμπεριφορά σε ευρωπαϊκή χώρα τη συνομιλία Υπουργού με κατάδικο για ναρκωτικά.

• Αρνηθήκατε τη διερεύνηση ευθυνών για το πρώτο επτάμηνο του 2015, όταν ακόμη και στελέχη σας συνομολογούν το κόστος της περιπέτειας αυτής.

• Θα ευχόμουν να είχαν εκδοθεί τα δελτία τιμών φαρμάκων και να μην ήμαστε στην ανάγκη να καταθέσουμε την παρούσα πρόταση. Όπως θα ευχόμουν να είχατε την ευθυκρισία να αναγνωρίσετε, προ δύο εβδομάδων στην αντίστοιχη συζήτηση, ότι δεν είχατε στοιχεία για τα ερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα. Σε αντίθεση με την πρόταση που συζητούμε σήμερα, όπου η παράλειψη και το αδίκημα είναι πρόδηλα.

• Εμείς, βέβαια, δεχόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου, το οποίο ορισμένοι εξ υμών αντιστρέψατε στην προηγούμενη συζήτηση.

• Τυχόν αρνούμενοι σήμερα την πρόταση διερεύνησης, θα κάνετε ένα ακόμη βήμα κοινοβουλευτικής αυθαιρεσίας.

• Και μπορεί η κοινοβουλευτική σας πλειοψηφία να σας παρέχει ασφάλεια, δεν διασκεδάζει ωστόσο τη βεβαιότητα της επερχόμενης εκλογικής σας συντριβής.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt