Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση επί του σ.ν. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού»

Αθήνα, 24 Απριλίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του σ.ν. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού»:

• Υπερέβη τα εσκαμμένα ο Υπουργός, κ. Σταθάκης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Σ ΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπήρξε συνεπής στις υποσχέσεις της έναντι του ελληνικού λαού, νομιμοποιούμενη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015! Ο ν.4472/2017, το λεγόμενο 4ο Μνημόνιο, ήταν υπόσχεση που δώσατε στους πολίτες τον Σεπτέμβριο του 2015; Ο ν.4387/2016, ο «σφαγιασμός» των συντάξεων ήταν στο πλαίσιο των υποσχέσεών σας το Σεπτέμβριο του 2015;

• Εκλεχτήκατε ξανά, υποσχόμενοι ότι θα κόψετε τις συντάξεις και θα μειώσετε το αφορολόγητο, ότι θα υποθηκεύσετε την περιουσία του Δημοσίου για 99 χρόνια; Κάπου πρέπει να έχετε μια αντιστοίχιση με την πραγματικότητα. Αν είστε τόσο συνεπείς, γιατί φαίνεται ότι έχετε χάσει το μισό της εκλογικής σας δύναμης σε κάθε δημοσκοπική μέτρηση;

• Βλέπετε το γράφημα της πορείας της μετοχής της ΔΕΗ κατά την τελευταία πενταετία, γράφημα ολέθρου, που ο Υπουργός περιέγραψε ως ιδανική πορεία, περιοριζόμενος στο τελευταίο διάστημα. Του ασήμαντου η αύξηση δεν το καθιστά σημαντικό, παραμένει ασήμαντο.

• Οφείλατε να μας παρουσιάσετε ένα συνολικό σχεδιασμό για τα ενεργειακά της χώρας. Αντ’ αυτού ακούσαμε μια μικρόψυχη αντιδικία με το παρελθόν. Η ανάγκη να αποδείξετε ότι αυτό ήταν «αμαρτωλό» και ότι εσείς «εξαγνίζεσθε».

• Αυτός δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων. Ούτε η αποσπασματική επίκληση της χρηματιστηριακής πορείας της μετοχής.

• Καθ’ υμάς – τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – το Χρηματιστήριο είναι η απόδειξη της επιτυχίας ή της αποτυχίας; Με το δελτίο τιμών του χρηματιστηρίου μπήκατε στον ΣΥΡΙΖΑ κύριοι συνάδελφοι; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

• Υπάρχει ή δεν υπάρχει αύξηση των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ; Υπάρχει οποιοσδήποτε που πιστεύει ότι η ΔΕΗ είναι σε ασφαλή ύδατα και δεν κινδυνεύει; Ούτε ο πρόεδρος της εταιρείας που εσείς έχετε διορίσει δεν το ισχυρίστηκε αυτό, προσερχόμενος χθες στην Επιτροπή της Βουλής.

• Φέτος το χρέος της χώρας θα ανέλθει στο 191,3% του ΑΕΠ, ιστορικό ρεκόρ, λίγο προ του τέλους της θητείας σας!

• Ουδείς διεθνής οργανισμός προβλέπει ότι θα πετύχετε τις προβλέψεις ανάπτυξης του Προϋπολογισμού. Υπάρχει διεθνής οργανισμός που να λέει ότι θα φέρετε ανάπτυξη άνω του 2%; Η εκτίμηση είναι μισή μονάδα κάτω από την πρόβλεψη του Προϋπολογισμού και σεις ζητάτε έπαινο για την διάψευση των προβλέψεων; Αυτό δεν είναι καθαρή έξοδος, είναι παραλογισμός!

• Είχατε την ευκαιρία, κ. Υπουργέ, να παρουσιάσετε έστω κατά τη φάση αποχώρησης της Κυβέρνησης ένα όραμα για την ενεργειακή πολιτική της χώρας. Απωλέσατε αυτήν την ευκαιρία, ασχολούμενος με τη μικροπολιτική κριτική του παρελθόντος. Δεν θα έχετε πολλές ακόμη.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt