Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση επί του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Ι) Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, ΙΙ) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2258 και άλλες διατάξεις και ΙΙΙ) Λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών» :

• Σήμερα είναι η επέτειος ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μας ευχήθηκε η Κυβέρνηση, αλλά ακόμη και το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα για το πανευρωπαϊκό πλαίσιο διακανονισμού κινητών αξιών καταδεικνύει την παραδοχή της προσφοράς της παράταξής μας, που είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

• Δεν συζητούμε, όμως, σε μια ευνοϊκή συγκυρία. Είμαι πολύ προσεκτικός στην τοποθέτησή μου για το τραπεζικό σύστημα. Χθες είχαμε μια μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο, σήμερα έχουμε μια διόρθωση υπό τη φήμη κρατικής παρέμβασης για την υποβοήθηση του τραπεζικού συστήματος. Οφείλει η κυβέρνηση να μας πει εάν εξετάζει κάποια πρωτοβουλία.

• Πίσω από τη χθεσινή πτώση των τραπεζικών μετοχών υπάρχει – όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις – η αστοχία της Κυβέρνησης στο χειρισμό των κόκκινων δανείων.

• Ακυρώσατε στην πράξη το δικό μας νόμο 4307/14 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, υποσχόμενοι «σεισάχθεια», αδρανήσατε επί δύο χρόνια και τελικά φέρατε ένα εξωδικαστικό συμβιβασμό (ν.4469/17) χωρίς να πετύχετε τίποτε αξιόλογο.

• Κρίση στον τραπεζικό τομέα σημαίνει διακινδύνευση στο σύνολο της οικονομίας της χώρας.

• Υπάρχει προηγούμενο κατάθεσης εναλλακτικού σχεδίου για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού; Θεωρείτε φυσιολογικό να καταθέτουμε ένα 2ο, 3ο, 4ο και 5ο σενάριο;

• Με λαϊκιστική λογική νομίζετε ότι μπορείτε να απευθύνεστε στο εκλογικό σώμα και να πορεύεστε σαν όμιλος συζητητών.

• Το εναλλακτικό σενάριο για τη μη περικοπή των συντάξεων προϋποθέτει θυσία των ελαφρύνσεων που είχατε υποσχεθεί: Μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20%, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, 450 εκατ. ευρώ από την επιδότηση ενοικίου.

• Κάθε ημέρα που περνά η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να εμπνέει ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ τα πράγματα γίνονται χειρότερα για σας και δυστυχώς την ελληνική κοινωνία.

• Εισηγείσθε με εκπρόθεσμη τροπολογία μια – καλυπτόμενη από άλλες διατάξεις – ρύθμιση για την αποσύνδεση της επιλογής μεταξύ ιεροδίκη και πολιτικών δικαστηρίων από την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τους δικονομικούς κανόνες που πρέπει να τηρούνται σε περίπτωση προσφυγής στον ιεροδίκη.

• Πρόκειται για εθνικό θέμα, δεν πρέπει να αποφασίζετε εν κρυπτώ και παραβύστω, είμαστε στη διάθεσή σας να μας ενημερώσετε για την προσέγγισή σας, αλλά αυτήν την τροπολογία υπό τους όρους αυτούς δεν μπορούμε να την ψηφίσουμε.

• Θα παρακαλούσαμε δε για το διαχωρισμό των διατάξεων που αφορούν τη μοριοδότηση για τη μετεγγραφή φοιτητών, ώστε να μπορούμε να τοποθετηθούμε ξεχωριστά επ’ αυτής.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt