Αγόρευση κατά τη συζήτηση επί του σ.ν. του Υπ. Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις»

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του σ.ν. του Υπ. Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις»:

• Ομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ επί του σχεδίου νόμου ανέτρεξε λυρικά στους στίχους του Ι. Πολέμη για ν’ αναρωτηθεί και να ερμηνεύσει εν συνεχεία «τι είναι η πατρίδα μας». Το σίγουρο είναι ότι το συζητούμενο σχέδιο νόμου δεν είναι η πατρίδα μας.

• Πρόκειται για μια συρραφή διατάξεων από το κτηματολόγιο μέχρι τα κομμωτήρια, από τα αποθεματικά των επιχειρήσεων μέχρι το δικαίωμα της απεργίας.

• Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία ο κ. Τσακαλώτος, αυτό-χαρακτηριζόμενος ως ορθόδοξος μαρξιστής, εισηγείται τον περιορισμό της απεργίας κατά τρόπο ανάλογο της Μάργκαρετ Θάτσερ!

Είναι χαρακτηριστικό πώς αντιλαμβάνεσθε την ανάπτυξη της χώρας:

Από τη μια στέρηση της τρίτεκνης – πολύτεκνης οικογένειας από επιδόματα, από την άλλη φοροαπαλλαγές και εξάπλωση των καζίνο. Η καζινοποίηση της χώρας είναι η απάντηση της αριστερής κυβέρνησης για την ανάπτυξη!

• Η ΝΔ είχε θεσπίσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την ενίσχυση της οικογένειας ήδη από το πρώτο παιδί. Σήμερα πλήττετε την τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια: Τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 23.000 € λάμβανε μέχρι σήμερα επίδομα 1.980 € τον χρόνο. Εφεξής θα λαμβάνει 1.344 €, δηλαδή χάνει το 1/3 του επιδόματός της. Πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά και ετήσιο εισόδημα 26.000 €. Λάμβανε μέχρι σήμερα επίδομα 2.640 € τον χρόνο. Εφεξής θα λαμβάνει 2.016 €, δηλαδή χάνει το 1/4 του επιδόματός της.

• Ποιος θεσμικός φορέας εισηγήθηκε τις διατάξεις για τη διαμεσολάβηση; Οι πρώτοι που διαφωνούν είναι οι δικαστικές ενώσεις και οι δικηγορικοί σύλλογοι, δηλαδή οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης που θα έπρεπε να επέχαιραν, αν οι ρυθμίσεις ήταν θετικές. Απεναντίας, είναι όλοι αντίθετοι και σας λένε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει, όταν θα χρειάζεται κανείς 600 € περίπου πριν μπει καν στη δικαστική διαδικασία. Ο οικονομικά αδύναμος είναι αυτός που χρειάζεται περισσότερο την προστασίας της Δικαιοσύνης κι η Κυβέρνηση φροντίζει να μην βρει άκρη ποτέ!

• Γιατί θεσπίζετε την αστική και ποινική ασυλία των μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ επί των συμβάσεων του Ταμείου; Θα μας πείτε ποιος σας το ζήτησε;

• Γιατί θεσπίζετε την νέα Δ/νση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος υπό τον Υπουργό Οικονομικών, όταν υπάρχουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και της ΑΑΔΕ; Πόσο διευκολύνετε το έργο τους όταν τους στερείτε το δικαίωμα να κάνουν τη δουλειά τους;

• Το 2018 πιθανόν θα είναι έτος εξελίξεων και δεν γνωρίζω πόσο θα έχουμε ακόμη την αμφίβολη χαρά να συνδιαλεγόμαστε με την κυβέρνησή σας.

• Ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, ο «αρχιερέας του κακού» κι «εχθρός» της Κυβέρνησης, μετά από τόση «αντιπαλότητα», αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει την Κυβέρνησή σας για την τόσο καλή συνεργασία που είχατε, σε αντίθεση με την προηγούμενη!

• Αλλά κι ο κ. Βίζερ, ο απερχόμενος πρόεδρος του EWG, σε αντίθεση με το ιδεολόγημα περί «καθαρής εξόδου» που διακινείτε, δήλωσε ότι η χώρα θα παραμείνει υπό ενισχυμένη εποπτεία μέχρι την επιστροφή του 75% των δανείων, περίπου έως το 2060!

• Ο θεσμός της δικαιοσύνης, η πίστη στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν πρωταρχική σπουδαιότητα. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια ανατροπής αποφάσεων της Δικαιοσύνης για τους Τούρκους αξιωματικούς. Έστω και κατά τη διαφαινόμενη αποχώρησή σας, επιτρέψτε τουλάχιστον στη χώρα να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της, λειτουργώντας ως ανεξάρτητο κράτος κι όχι ως έσχατος υποτελής του Σουλτάνου.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt