Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής 73 βουλευτών της ΚΟ της ΝΔ με θέμα: «Πλήρης αδιαφάνεια και αδυναμία διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το Μεταναστευτικό»

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής 73 βουλευτών της ΚΟ της ΝΔ με θέμα: «Πλήρης αδιαφάνεια και αδυναμία διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το Μεταναστευτικό» :

• Οι Υπουργοί που μίλησαν προσπάθησαν να μας πείσουν ότι στο μεταναστευτικό δύο πολιτικές υπάρχουν, είτε των χωρών του Βίζενγκραντ είτε του ΣΥΡΙΖΑ.
• Είμαστε ξεκάθαρα απέναντι στο φαινόμενο Ορμπάν. Είναι όμως χιούμορ να θεωρήσουμε ως πολιτική αυτό που κάνετε ως ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό διότι απλούστατα δεν ξέρετε τι κάνετε.

• Διατυπώνετε μεγαλόστομες αρχές περί ανθρωπισμού όταν διεθνώς βάλλεσθε για παραβιάσεις στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συνέλθετε, επιστρέψτε στην πραγματικότητα, απαντήστε σε όσα ερωτάσθε και αφήστε τα περί τάχα θράσους της Αντιπολίτευσης που θα έπρεπε να ζητήσει και συγγνώμη.

• Η Μόρια έχει δυναμικότητα 3.000 ατόμων και φιλοξενεί 9.000 άτομα, με μια τουαλέτα για κάθε εβδομήντα άτομα!

• Και σεις αναλώνεστε σε προσεγγίσεις εάν έπρεπε ο πρώην Πρωθυπουργός να χρησιμοποιήσει τον όρο “λαθρομετανάστης” ή όχι. Σας καταθέτω έγγραφο του Γραφείου Πρωθυπουργού το έτος 2016 – επί των ημερών σας – που χρησιμοποιεί τον όρο ‘λαθρομετανάστης’, τον οποίο αποτάσσεσθε. Ούτε σ’ αυτό το θέμα ξέρετε τι λέτε ή κάνετε!

• Ποια είναι η πολιτική σας, τι επιδιώκετε στο μεταναστευτικό; Διαβεβαιώνετε την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι όλα καλώς έγιναν σχετικά με τη διαχείριση του 1,6 δισ. ευρώ που έχετε απορροφήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Πέστε μας αν σφάλλει ο Τύπος που σας ασκεί κριτική, αν σφάλει η OLAF που ερευνά τη διαχείριση των κονδυλίων σίτισης. Γιατί έρευνα γίνεται.

• Ως νέο εύρημα της κυβέρνησης Συριζα – ΑνΕλ, θυμηθήκατε στο τελευταίο εξάμηνο της θητείας σας την ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης. Με ένα λόγο τόσο διχαστικό θεωρείτε ότι δημιουργήσατε κλίμα για μια τέτοια συζήτηση;

• Όταν ενεργείτε εν κρυπτώ και παραβύστω στην εξωτερική πολιτική, στα ζητήματα με την Αλβανία, τα Σκόπια, εμπνέετε εμπιστοσύνη για την αναζήτηση συναινέσεων;

• Μιλάτε, μάλιστα, στην επιστολή που στείλατε για την αναθεώρηση περί της ανάγκης ενίσχυσης του κράτους δικαίου όταν Υπουργός της Κυβέρνησης απειλεί απροσχημάτιστα στελέχη της αντιπολίτευσης «να τα βάλει στη φυλακή»;

• Μιλάτε περαιτέρω για περισσότερα δημοψηφίσματα, για να τα σεβαστείτε όπως σεβαστήκατε αυτό του 2015!

• Επανερχόμενος στο θέμα της επερώτησης, θυμίζω ότι η κυβέρνησή μας κι εγώ ως αρμόδιος Υπουργός εξυβρίσθηκα για το μεταναστευτικό, μάλιστα ο κ. Μουζάλας, αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη.

• Η πολιτική σας στερείται σοβαρότητας. Ελάτε στο διάλογο ώστε να δούμε πως θα βελτιώσουμε την κατάσταση που έχετε διαμορφώσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt