Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης «Σχετικά με τις αλλεπάλληλες και σοβαρές καταγγελίες για τη διοίκηση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.»

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης αρμοδιότητας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, «Σχετικά με τις αλλεπάλληλες και σοβαρές καταγγελίες για τη διοίκηση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.» :

• Ο ερωτώμενος Υπουργός και ο Υφυπουργός δεν απάντησαν επί των ερωτήσεων της επερώτησης. Δεν απάντησαν για την αξιολόγηση των δομών της ΕΡΤ, δεν απάντησαν για την περιγραφή των οργανικών θέσεων, δεν απάντησαν για τον τρόπο διασφάλισης της αμεροληψίας και αντικειμενικότητας του προγράμματος.

• Ο Υπουργός μας είπε μόνο για την επιλογή… βίντεο 360 μοιρών κατά τη μετάδοση του Μουντιάλ και τη δυνατότητα να δει κανείς όλα τα κανάλια της ΕΡΤ σε μια οθόνη. Όμως η ένστασή μας είναι ότι κανείς δεν θέλει να δει κανένα κανάλι.

• Επικρίνατε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης για τη δημόσια τηλεόραση. Ποια ήταν όμως η δική σας αντίληψη; Ήταν ο ν. 4324/15 όπου προβλέπατε μεταξύ άλλων: “Η ΕΡΤ συμβάλει, κατά το άρθρο 2 του νόμου, στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, στη διασφάλιση της πολυφωνίας και σέβεται την αξία του ανθρώπου”. Όπως σεβαστήκατε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκρίνοντας τον με θεωρητικούς του φασισμού!

• Η ΕΡΤ, συνεχίζει το ίδιο άρθρο του νόμου σας, είναι ανεξάρτητη από το κράτος, τους φορείς εξουσίας και τα κόμματα, υπογράφει δε με το Δημόσιο Συμφωνία Αρχών για τη διασφάλιση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας. Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε εάν υπογράφηκε ποτέ αυτή η συμφωνία, αν και η αναλογία προβολής κυβέρνησης / αντιπολίτευση κάθε άλλο παρά πλουραλισμό αποπνέει.

• Ο παριστάμενος Υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης είναι “πατέρας” νόμων που αποσκοπούσαν στην επιβολή ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ελέγχου που δεν επιτράπηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, οπότε ο Υπουργός ηττήθηκε. Παρά ταύτα έρχεται εδώ σαν “κήρυκας” της πολυφωνίας και “προστάτης” της ενημέρωσης και κάνει μάθημα στην αντιπολίτευση! Σαν να τοποθετούσαμε το βασιλιά Ηρώδη υπεύθυνο για τη βρεφονηπιακή εκπαίδευση!

• Δεν μπορεί κανείς να παίρνει την Κυβέρνηση στα σοβαρά. Υπάρχει κυβέρνηση σοβαρής χώρας όπου το ένα μέλος της κατηγορεί το άλλο για διαφθορά και εκβιασμό και η κυβέρνηση αυτή να στέκεται και ο Πρωθυπουργός να νομίζει ότι όλα είναι εντάξει;

• Με χθεσινό ακόμη tweet ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κατήγγελλε: “Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, πιστόλια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται.”

• Όταν υπάρχει τέτοια δήλωση για εκβιαστές και πιστόλια του συστήματος, όταν υπάρχει επιστολή παραίτησης που δεν δίδεται στην δημοσιότητα, είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να μην αισθάνεται την ανάγκη να πει οτιδήποτε και να μην δίδει την ίδια την επιστολή στη δημοσιότητα ;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt