Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσαν 30 βουλευτές της Κ.Ο. της ΝΔ με θέμα: «Η κυβέρνηση επιχειρεί την πλήρη κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης»

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το μεσημέρι στο Τμήμα Διακοπής Εργασιών της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης αρμοδιότητας Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που κατέθεσαν 30 βουλευτές της Κ.Ο. της ΝΔ με θέμα: «Η κυβέρνηση επιχειρεί την πλήρη κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης» :

• Η κα. Υπουργός ολοκλήρωσε την πρωτολογία της και επιφυλάχθηκε για την δευτερολογία της. Αλλά η διαδικασία της επερώτησης δεν είναι ανταλλαγή απόψεων μεταξύ παλαιών συντρόφων στο καφενείο, ερωτάσθε θεσμικά από την αξιωματική αντιπολίτευση και οφείλετε να απαντήσετε.
• Δεν απαντήσατε σε κανένα ερώτημα της επερώτησης. Ποιοι ήταν οι τέσσερις υπουργοί που ζήτησαν και έλαβαν από το ΑΣΕΠ τα ονόματα των υποψηφίων για τις θέσεις διοικητικών γραμματέων κατά παράβαση του νόμου, πόσες προσκλήσεις ενδιαφέροντος για θέσεις ευθύνης έχετε εκδώσει, πόσες επιτελικές θέσεις ευθύνης έχουν καλυφθεί όπως προβλέπει ο ν.4369/16. Δεν απαντήσατε τίποτε, ενώ κατηγορείσθε τουλάχιστον για φαυλότητα!
• Θυμάστε ένα έργο με τη Γεωργία Βασιλειάδου η οποία ήταν μαμή και όποιον πήγαινε να κοιτάξει μέχρι να πάει γιατρός, του διαπίστωνε μία ασθένεια η οποία θεραπευόταν με ένα βότανο; Αυτή η ασθένεια κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αρχή των πάντων: ο δήθεν νεοφιλελευθερισμός! Ο δήθεν νεοφιλελευθερισμός – που στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει τέτοιο φαινόμενο ποτέ – θεραπεύεται με ένα βότανο: Τον ΣΥΡΙΖΑ! Μπορούμε να μιλάμε λίγο σοβαρά;
• Το 2014 οι επιλογές γενικών διευθυντών έγιναν νόμιμα, σύμφωνα με το ν.4275/14. Μας επικρίνετε για το χρόνο, Δεκέμβριο του 2014, ωσάν να ήταν επιλογή της τότε κυβέρνησης να πέσει κι όχι μεθόδευση δική σας για να προκληθούν πρόωρες εκλογές!
• Ανατρέχοντας στον επίμαχο ν.4369/16 για το Μητρώο Στελεχών, διαβάζουμε τους “δαίμονες” που κατάτρυχαν τη δημόσια διοίκηση: Παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας, αναξιοκρατία, έλλειψη εξειδίκευσης.
• Η θεραπεία που προτείνατε: Μητρώο Στελεχών, αξιολόγηση, επιλογή προϊσταμένων. Αυτόν το νόμο τροποποιήσατε δεκατρείς φορές σε τρία έτη: τέσσερις φορές το 2016, έξι φορές το 2017, τρεις το 2018. Έτσι θα θεραπεύατε τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης!
• Με την έκθεση συμμόρφωσης του Ιουνίου εξευτελίστηκε η χώρα όταν η Κομισιόν σας κάλεσε να επανα-προκηρύξετε 22 από τις συνολικά 69 θέσεις διοικητικών γραμματέων. Και το φιάσκο αυτό μας το παρουσιάζετε σαν απλή διαδικασία!
• Έχετε καταλάβει ότι τελειώνει η θητεία της κυβέρνησης; Μ’ αυτήν την απολογία θα πάτε στον ελληνικό λαό; Δεν επιθυμείτε την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση, αλλά τη διαιώνιση του κομματισμού.
• Σας θυμίζω μια φράση από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο: «Ο μη εισερχόμενος δια της θύρας εις την αυλήν των προβάτων αλλά αναβαίνων αλλαχόθεν, εκείνος κλέπτης εστίν και ληστής».
• Χρησιμοποιείτε την κρίση και την εξουσία ως εισιτήριο για να βολεύετε σε θέσεις τους δικούς σας, γυρίζετε τη χώρα στην εποχή του Τζουμπέ.

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Δένδιας ανέφερε τα εξής :

• Από τα ερωτήματα που θέσαμε με τη συζητούμενη επερώτηση, η κα. Υπουργός μας είπε ως προς το 2οερώτημα ότι έγινε μια προκήρυξη, ως προς το 3ο ερώτημα ότι έχουν καλυφθεί μηδέν θέσεις και ως προς το 1ο ερώτημα, για τους τέσσερις υπουργούς που ζήτησαν και έλαβαν από το ΑΣΕΠ τα ονόματα των υποψηφίων για τις θέσεις διοικητικών γραμματέων, δεν μας είπε τίποτε.
• Ποιοι είναι αυτοί οι φύλακες της νομιμότητας, οι «Ηρακλείς» της αξιοκρατίας που έχουν κάνει άριστα τη δουλειά τους, αλλά τους κρύβετε επίμονα.
• Μας παραπέμψατε στην απάντηση του ΑΣΕΠ, όμως το σχετικό συμπλήρωμα του εγγράφου δεν κοινοποιήθηκε από την Κυβέρνηση προς τον ερωτώντα βουλευτή, κ. Γεωργαντά.
• Επιδιώκετε την κομματική άλωση του Κράτους. Δεν έχετε αντίληψη θεσμικής λειτουργίας του Κράτους. Προσλαμβάνετε τους θεσμούς ως όχημα διαιώνισής σας στην εξουσία.
• Δείτε για παράδειγμα την τεράστια καθυστέρηση στην επιλογή του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο;
• Όλα αυτά δεν αρμόζουν στη λειτουργία ενός ευρωπαϊκού κράτους.
• Επί ημερών διακυβέρνησης της χώρας από τη λαϊκιστική ριζοσπαστική αριστερά και την λαϊκιστική υπερεθνικιστική δεξιά υπάρχει υποχώρηση της θεσμικής λειτουργίας του Κράτους.
• Και όσο παραμένετε στην εξουσία, τόσο δυσκολότερη καθίσταται η αποκατάσταση των προβλημάτων που προκαλείτε.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt