Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη μονή συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης “Αναμόρφωση του δικαίου των Ανωνύμων Εταιριών”.

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της μονής συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης “Αναμόρφωση του δικαίου των Ανωνύμων Εταιριών”:

• Αποτελεί ειρωνεία αριστερή κυβέρνηση να εισηγείται νομοθέτημα περί ανωνύμων εταιρειών, το κατ’ εξοχήν εταιρικό κεφαλαιουχικό τύπο.

• Η Κυβέρνηση έχει προσχωρήσει σε τέτοιο βαθμό στην αυτορρύθμιση των επιχειρήσεων ώστε καταργεί την κρατική εποπτεία, ακόμη και επί του ελέγχου καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου.

• Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που είχε συσταθεί προ της παρούσας κυβέρνησης, προσπάθησε να βελτιώσει το υφιστάμενο πλαίσιο, να επανα-κωδικοποιήσει το νόμο περί ανωνύμων εταιρειών.

• Σε αυτό το πλαίσιο θα έπρεπε να επιχειρηθεί η παρουσίαση σε ενιαίο νομοθέτημα και των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης του ν.3190/1955.

• Το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα δεν είναι ευνοϊκό.

• Η Κυβέρνηση επαναβεβαιώνει με το πολυνομοσχέδιο περικοπές και μείωση του αφορολογήτου. Ο Υπουργός Οικονομικών δεσμευόταν στην Αίθουσα ότι εάν μειωνόταν το αφορόλογητο κάτω από τις 9.000 ευρώ, θα παραιτείτο. Παρ’ ότι το μειώνει στα 5.686 ευρώ, παραμένει στη θέση του.

• Τα κόκκινα δάνεια είναι το κύριο πρόβλημα των επιχειρήσεων και η Κυβέρνηση όφειλε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το θέμα αυτό. Οφείλει, περαιτέρω, να μειώσει τη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση των επιχειρήσεων.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt