Παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του αριθμού των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο σ.ν. για την αδειοδότηση των διαστημικών δραστηριοτήτων

13-04-2017

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την αγόρευσή του σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία:

Είμαστε εδώ για ένα και μόνο λόγο: αποτύχατε στην αξιολόγηση.

Υποσχεθήκατε με τον πιο πομπώδη τρόπο ότι δεν θα εισηγηθείτε νέα μέτρα.

Αντί της υπόσχεσης αυτής, έχετε συμφωνήσει στη μείωση του αφορολογήτου πολύ κάτω από τις 6.000 €, στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, στην πώληση του 40% της ΔΕΗ αντί του σχεδίου της μικρής ΔΕΗ του 30% που είχατε παραλάβει από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι θα παραιτείτο εάν καλείτο να εισηγηθεί νέα μέτρα. Φαίνεται ότι στερείται αυτής της ευθιξίας.

Οι δανειστές συμφωνούν μαζί σας σε απαράδεκτα μέτρα που βυθίζουν την οικονομία, όπως το ύψος του αφορολόγητου και των ασφαλιστικών εισφορών. Είναι συνυπεύθυνοι μαζί σας.

Να εξετάσουμε τα θέματα της υγείας. Γιατί αρνείσθε η έρευνα να επεκταθεί στο έτος 1996 και τα έτη 2015-17 της δικής σας θητείας.

Εξαιρείτε δηλ. περιόδους που αφορούν δικά σας κυβερνητικά στελέχη, ακόμη και εκ μεταγραφής, όπως ο κ. Κουρουμπλής που ήταν στο Υπουργείο Υγείας πριν το 1997 και κατόπιν το 2015.

Μετά την ονοματοδοσία των σηράγγων, θα πρότεινα να ονομασθεί η εξεταστική ως «επιτροπή Κουρουμπλή» γιατί με μια «σήραγγα» παρακάμπτετε τα χρόνια πριν το 1997 και μετά το 2014!

Αιτιολογώντας την απάλειψη των ετών 2015-17, είπε ο κ. Υπουργός Υγείας νωρίτερα ότι «Αρνούμαστε να μας εξετάσει η Βουλή γιατί δεν είμαστε ίδιοι με τους άλλους».

Μοιραία προκαλείται ο συνειρμός με την πινακίδα από την «Φάρμα των ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ: «‘Ολα τα ζώα είναι ίσα αλλά κάποια ζώα είναι πιο ίσα από τ’ άλλα»!

Θα πρέπει ίσως στην αναθεώρηση του Συντάγματος που προτείνετε να συμπεριλάβετε και την τροποποίηση του άρθρου 4 ώστε όλοι οι Έλληνες να είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, εκτός αυτών που είναι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που είναι πιο ίσοι από τους άλλους!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt