Άρθρο του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή

ΑΡΘΡΟ

ΑΡΘΡΟ

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2020

H ημέρα έκδοσης της απόφασης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι πλέον ημερομηνία ορόσημο για την Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς αποδέχθηκε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση, υπό τη διεύθυνση μάλιστα των κορυφαίων στελεχών της.

Η απόφαση δημιουργεί νομικό προηγούμενο και αποτελεί πρότυπο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς βάσει αυτής δεν δύναται ούτε τώρα ούτε στο μέλλον να λειτουργεί εγκληματική οργάνωση υπό τον μανδύα κόμματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω όμως ότι πρόκειται και για μία απόφαση που δικαιώνει την προσπάθεια να μπει τέλος στη δράση των ταγμάτων εφόδου μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία επιχειρούσε να επιβάλλει τις ναζιστικές της ιδέες στην πράξη και δεν αρκούνταν απλώς στο να διακηρύσσει την απεχθή της ιδεολογία. Επρόκειτο για μια προσπάθεια που δεν ήταν εύκολη και η οποία, για να ξεκινήσει, χρειαζόταν όχι μόνο η πολιτική βούληση, αλλά και η υπέρβαση της αμηχανίας που προκαλούσε σε μερίδα Θεσμών του κράτους το γεγονός ότι επρόκειτο για κοινοβουλευτικό κόμμα.

Όπως είχα διακηρύξει όμως από την πρώτη στιγμή κατά την οποία ανέλαβα τα καθήκοντά μου, τον Ιούνιο του 2012, ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στην Ελληνική Δημοκρατία τάγματα εφόδου δεν γίνονται ανεκτά

Είναι εξαιρετικής σημασίας, συνεπώς, το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή εισέπραξε τη δέουσα απάντηση από το Κράτος Δικαίου.

Εγγραφείτε και Ενημερωθείτε Πρώτοι μέσω Newsletter

Εγγραφείτε και Ενημερωθείτε Πρώτοι μέσω Newsletter

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt