Ο Ν. Δένδιας στην εκπομπή “Αντίστροφη Μέτρηση” του
τηλεοπτικού σταθμού «Σκάι»: O κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι δημοσκοπικά απελπισμένος

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2019

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση χτες το βράδυ για τις πολιτικές εξελίξεις, στην εκπομπή “Αντίστροφη Μέτρηση” που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Σία Κοσιώνη και Βασίλης Χιώτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Για την συνέντευξη του Α. Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι:

• Η ίδια η παρουσία του στον Σκάι τι υποδηλώνει; Πρώτη εκδοχή, υποδηλώνει την λατρεία του Πρωθυπουργού προς την Δημοκρατία και τον ελεύθερο διάλογο έστω και απέναντι σε κανάλια που τον αντιπολιτεύονται. Θα μου επιτρέψετε να μην επιλέξω αυτή την εκδοχή, αλλά την εκδοχή ότι ο Πρωθυπουργός είναι δημοσκοπικά απελπισμένος. Είναι αναγκασμένος να “φάει” τα ίδια του τα λόγια, να αναιρέσει το εμπάργκο που ο ίδιος μονομερώς έθεσε και να έρθει εδώ με την ελπίδα, από μια αντιπαράθεση να επιτύχει κάποια βελτίωση των δημοσκοπικών του ποσοστών. Βεβαίως με κάθε σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία όταν εκδηλωθεί. Αλλά πάντως δεν ήρθε από την… καλή του την καρδιά.

• Ο Πρωθυπουργός επέλεξε ο ίδιος να μην μιλήσει πραγματικά για την επόμενη μέρα, αλλά να κάνει μια προσπάθεια να “καθαρίσει” το παρελθόν.

• Έκανε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ως άμωμος και ως θύμα μιας λανθασμένης αντίληψης για δήθεν σφάλματα. Στο Μάτι αυτά που έγιναν είναι εξωφρενικά. Ο Πρωθυπουργός της χώρας ταξιδεύει χωρίς δορυφορικό τηλέφωνο; Εγώ όταν ήμουν Υπουργός Δημοσίας Τάξεως πάντα είχα δορυφορικό τηλέφωνο. Ο Πρωθυπουργός μπαίνει σε αεροπλάνο και δεν έχει; Μιλάμε σοβαρά; Αυτό μπορούμε να το πιστέψουμε; Δύο τινά συμβαίνουν, ή το παίρνει και δε μας λέει την αλήθεια ή δεν το παίρνει και τότε πολύ φοβάμαι ότι υπάρχει ένα θεματάκι.

• Ας υποθέσουμε αληθή ολόκληρη την τοποθέτηση του, την άλλη μέρα που γνωρίζει ότι υπάρχουν 100 νεκροί πλέον, αφήνει τους Υπουργούς του μαζί με τους Αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας να κάνουν εκείνο το θλιβερό θέαμα εκείνης της απίστευτης συνέντευξης, που ήταν ότι και εάν ακόμα βρισκόμασταν στο ίδιο σημείο – χρονικό – θα κάναμε πάλι τα ίδια πράγματα;

• Το δεύτερο, τα θέματα του χρέους. Έβγαλε τα αθροίσματα και εμφάνισε μια καινοφανή θεωρία ότι η χώρα από το κλείσιμο των τραπεζών υπέστη μηδέν ζημία. Τότε είναι πάρα πολύ απλό το θέμα, να κλείνουμε τις τράπεζες κάθε εβδομάδα για άσκηση και να έχουμε μια καινούρια ωραία αρχή αυτής της μορφής. Είναι πολύ περίεργο πραγματικά ότι το κλείσιμο των τραπεζών κατά την άποψη του Πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργεί βλάβη, δεν δημιουργεί ζημιά, είναι κάτι το οποίο μάλιστα μπορεί να περάσει ανώδυνα. Η εξαΰλωση του τραπεζικού συστήματος η βαρύτατη επιβληθείσα φορολογία για “να βγουν τα σπασμένα”, στον Πρωθυπουργό δεν αποτιμήθηκε ως αριθμός.

Για την πορεία της οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας:

• Tέλος του 2014 αρχές του 2015 η χώρα είχε γυρίσει στην ανάπτυξη, ήμασταν στο παρά πέντε να κλείσει η αξιολόγηση.

• Iσχυρίζεται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κακοδαιμονία του 2015 είναι αποτέλεσμα αυτού που παραδόθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου το 2014. Αυτό είναι παράδοξο διότι αγνοεί ότι όλο αυτό το διάστημα η χώρα ζούσε. Παρίστανε ότι διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα του κλεισίματος των τραπεζών, της εξαΰλωσης συνολικά του τραπεζικού συστήματος και των μετοχών του ελληνικού Δημοσίου και ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο.

• Αποτέλεσμα αυτού ήταν η τεράστια φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων με φόρους και με αχρείαστες ασφαλιστικές εισφορές, η υποχώρηση της χώρας πολλά χρόνια πίσω και η επανάληψη της προσπάθειας η οποία τώρα μας φέρνει «ίσα βάρκα ίσα νερά» σε σημείο πιθανότατα χειρότερο και από αυτό που ήμασταν το 2014. Αυτή την πραγματικότητα ο Έλληνας ψηφοφόρος την ξέρει. Μάλιστα από ποιόν έγιναν όλα αυτά; Ποιος έκοψε μισθούς, συντάξεις, επέβαλε φόρους, ασφαλιστικές εισφορές. Λέει ο κ. Τσίπρας “εγώ επέβαλα μόνο 17% φόρους, τα υπόλοιπα με τους προηγούμενους”. Είναι ψέμα, επέβαλε σωρευτικά άλλο ένα 17 %.

Για την επόμενη μέρα στην οικονομία και την πιστοληπτική γραμμή :

• Να βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνει σε προεκλογική περίοδο το κόμμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, είναι πράγματι κάτι το οποίο στη ζωή μου δεν περίμενα να δω. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε πολιτεύτηκε με υποσχέσεις κενές περιεχομένου.

• Τα επιτόκια πέφτουν κάτω από 2 %, βέβαια λέει ο ΣΥΡΙΖΑ επίτευγμα δικό μας, το οποίο είναι ανακριβέστερο. Είναι ακριβώς η προσδοκία της νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές. Αυτό κατακρημνίζει τα επιτόκια και άρα μειώνει δραματικά το κόστος το οποίο χρειάζεται να καταβάλει για χρήματα το Δημόσιο.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται διορισμούς που δε θα κάνει ποτέ, είναι συνηθισμένη καραμέλα σε προεκλογική περίοδο. Εμείς πράγματι λέμε ένα προς πέντε και αυτό δημιουργεί μια επιπλέον εξοικονόμηση και λέμε ότι θα δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα σε Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια. Για να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα είναι αναγκαίο να υπάρξει μείωση των φορολογικών συντελεστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραδέχεται αυτό που ισχυριζόμαστε, δηλαδή τους τρεις πυλώνες στο ασφαλιστικό. Μάλιστα για τον τρίτο, τις επικουρικές συντάξεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατά πετσοκόψει, μας λέει ότι αν μπουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, οι ασφαλισμένοι θα χάσουν τα λεφτά τους. Τότε τους απαντάμε “μα καλά το κράτος δεν έχει την ευθύνη για τα αποθεματικά αυτών των εταιριών”;

• H Νέα Δημοκρατία (για την πιστοληπτική γραμμή) δεν έχει αυτή τη θέση. Ένας υποψήφιος Βουλευτής μας είπε αυτή την άποψη. Πάντως η Εκπρόσωπος του κόμματος τοποθετήθηκε ευθέως, υπάρχει και έγγραφο της Νέας Δημοκρατίας.

• H επικουρική σύνταξη μπορεί να προέλθει και από τον ιδιωτικό τομέα με κεφαλαιοποιητικό σύστημα και πιστεύουμε ότι μπορεί να έχει καλύτερες αποδόσεις. Το βασικό μας πρόγραμμα προϋποθέτει μείωση των φορολογικών συντελεστών ακριβώς γιατί αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης.

Για την απλή αναλογική, την αυτοδυναμία και το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών:

• Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε την απλή αναλογική, είχε όλη την ευκαιρία να την ψηφίσει πριν από τις δεύτερες εκλογές που έκανε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε καμία συναίνεση στη δεύτερη εκλογή άρα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Όσο κέρδιζε, ήταν καλή η ενισχυμένη αναλογική, μόλις χάνει θυμόμαστε το «δημοκρατικό» και πάμε στην απλή αναλογική. Εμείς πιστεύουμε στην ενισχυμένη αναλογική.

• Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η συνθήκη που θα επέτρεπε τη δημιουργία ενός κυβερνητικού σχήματος περισσοτέρων του ενός κομμάτων. Η κυρία Γεννηματά έχει ευθέως πει ότι το μέγιστο που μπορεί να δώσει στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος ανοχής σε συγκεκριμένα θέματα, ούτε καν γενική ψήφο ανοχής. Όταν έχεις ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα όπως αυτό που επαγγέλλεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να πας σε μια κυβέρνηση με ανοχή κάποιου άλλου κόμματος σε συγκεκριμένα θέματα, ακυρώνεις τον ίδιο τον λόγο ύπαρξης σου. Χίλιες φορές να επιστρέψεις την εντολή σου στον ελληνικό λαό και να αποφασίσει αυτός ευθέως.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt