Ο Νίκος Δένδιας στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ»

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2018

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

• Πραγματοποιώ συγκέντρωση σήμερα στις 7 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του διασχολικού κέντρου στη Γλυφάδα. Και ναι, είναι προεκλογική συγκέντρωση. Ας λέει ο κ. Τσίπρας ότι θα φτάσει τον Οκτώβριο του 2019, κάθε φορά που το λέει εμείς ετοιμαζόμαστε περισσότερο για εκλογές!

• Αυτό που έχουμε να πούμε για τη μη περικοπή των συντάξεων το καταθέσαμε νομοθετικά στη Βουλή και δεν ψηφίστηκε. Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να μην εφαρμοστεί η διάταξη που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ για την περιστολή των συντάξεων. Πιστεύουμε ότι μπορεί η οικονομία να δημιουργήσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ως απάντηση στο δικό σας ερώτημα για το αν “βγαίνουν τα νούμερα”. Μιλάμε για τον κόσμο των αριθμών, που είναι πράγματι σκληρός και όχι ευχάριστος.

• Ο κ. Σόλτς είναι δέκα φορές χειρότερος από τον κ. Σόιμπλε.

• Εργαζόμενος είμαι και εγώ, έχω μια μικρή δικηγορική εταιρία, πληρώνω και εγώ 29%, συν 100% προκαταβολή κλπ. Την ξέρω πολύ καλά την άθροιση που δυστυχώς μπορώ να σας πω ότι μερικές φορές ξεπερνάει και το 100%. Εάν είναι δυνατόν! Όταν ο κ. Στουρνάρας ήταν Υπουργός των Οικονομικών του τα είχα εξηγήσει με χαρτί και με μολύβι.

• Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που κυρίως νοιάζεται για την καινοτομία, για τη δημιουργία μιας νέα κουλτούρας στους νέους ανθρώπους, για τη συνεργασία της χώρας με τα πανεπιστήμια, για την αλλαγή στα πανεπιστήμια, για την επίλυση του προβλήματος της ανεργίας μέσα από επενδύσεις. Τι δεν κάνουμε; Να λέμε παραμύθια στους πολίτες ότι θα τους διορίσουμε όλους στο Δημόσιο. Κατηγορήστε μας, αλλά δεν θα λέμε ψέματα για να εκλεγούμε.

• Σε κάθε αστείο που ακούγεται στη δημόσια ζωή και στο δημόσιο λόγο, δεν είναι ανάγκη να απαντάμε. Για την επιστροφή των αναδρομικών, υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Για το αν υπάρχει κονδύλι για επιστροφή αναδρομικών στους βουλευτές δεν το γνωρίζω, αλλά σε αυτή την περίπτωση οι βουλευτές θα παραιτηθούν από αυτό το δικαίωμα. Δεν υπάρχει πιθανότητα να το δεχτούν.

• Όχι, δεν θα τάξουμε, θα κερδίσουμε εκλογές χωρίς τάξιμο, γιατί αν τις πάρουμε με ψεύτικες υποσχέσεις, η χώρα θα γυρίσει στα χάλια που είναι σήμερα. Θα τις κερδίσουμε χωρίς να τάξουμε. Είναι καιρός η κοινωνία να ακούει την αλήθεια. Θέλει να την ακούσει; Καλώς. Δεν θέλει; Αφεντικό μας είναι, πάλι έχει καλώς αλλά τα παραμύθια του κ. Τσίπρα που τάζει διορισμούς για την… επόμενη κυβέρνηση, δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δε χρειάζεται να απαντάμε σοβαρά, είναι να γελάμε με αυτά τα πράγματα.

• Θα μας φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή να ψηφίζουμε “θετικά” μέτρα που θα εφαρμόσουμε εμείς; Αυτό δεν φαίνεται και πολύ “καθαρό”.

• Δεν τάζουμε ό,τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχουν ελλείψεις στο χώρο της Υγείας, της Ασφάλειας –πρέπει να σας πω εκεί υπάρχουν ποιοτικές – και της Παιδείας. Βεβαίως πρέπει να καλυφθούν με προσωπικό επιστημονικά καταρτισμένο, εάν προκύπτει από τον έλεγχο των οργανογραμμάτων. Όταν ήμουν Υπουργός Δημόσιας Τάξης, το 2012, κατήργησα 6.000 θέσεις Ελλήνων αστυνομικών από τα οργανογράμματα οι οποίες ήταν κενές και υπήρχαν μόνο στα χαρτιά. Κατάλαβε κανένας ότι ελαττώθηκε η Ασφάλεια;

• Η Νέα Δημοκρατία είναι προφανές ότι έχει έναν πλήρη σχεδιασμό. Εάν δεν έχει σχεδιασμό τότε καλύτερα να κάτσει σπίτι της, διότι δεν μπορείς να λες “θέλω να είμαι κυβέρνηση αύριο” και να μην ξέρεις τι να κάνεις. Ο σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας όμως δεν προϋποθέτει την αέναη αύξηση των αριθμών των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα.

• Εγώ δεν είμαι έτοιμος να “πετάω” αριθμούς στον αέρα και μάλιστα να αναφέρονται στην επόμενη πενταετία. Βεβαίως θα κάνουμε ανακοινώσεις (για το πού χρειάζεται να καλυφθούν τα κενά), αλλά θα το κάνουμε στοχευμένα, με αίσθηση κόστους και όχι με λογική εκλογών. Γιατί αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας δεν είναι για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες στον Πολίτη, είναι για να κερδίσει αυτός τις εκλογές. Εμείς λέμε ξεκάθαρα: Ναι στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στον Πολίτη, ναι στην προστασία των αδύναμων, ναι στην καλύτερη περίθαλψη, ναι στην καλύτερη Παιδεία. Όχι όμως στο ξήλωμα του κρατικού προϋπολογισμού για να βολευτούν οι ψηφοφόροι του κ. Τσίπρα.

• Είναι προφανές ότι για όλα αυτά υπάρχει ευθύνη του πρωθυπουργού. Με το να ψάχνουμε τον κάθε κ. Πολάκη τρώμε την ώρα μας. Η ευθύνη είναι του πρωθυπουργού. Αυτός ανέχεται τους υπουργούς του, εάν δεν του έκανε ο κ. Πολάκης θα τον είχε στείλει στο σπίτι του.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt